Olet täällä

TYYlikäs vappu on pian täällä

Uutinen | 3.4.2020

Tänä vuonna järjestämme vapun etänä. Myös järjestöjä kehotetaan noudattamaan ohjeita ja rajoituksia. Tämä tarkoittaa sitä, että mitään fyysisiä tapahtumia ei järjestetä eikä opiskelijoita kannusteta yhteisiin kokoontumiin.

Etävapun lisäksi päätimme järjestää syksyllä kaikille jäsenille yhteisen vuoden aloituksen, 240 päivää vappuun -tapahtuman, joka tuo syksyyn vapputunnelmaa!  Toivomme järjestöjä siirtämään sopivia vapputapahtumiaan syksyn tapahtuman yhteyteen. Tästä lisää tietoa uutisen lopussa.

Aikataulu vapulle

TYYn etävappu 2020:

 • 27.-29.4. Järjestöjen vapputapahtumia
 • 30.4. Parvekebooli, lakitus, Liljan patsaan pesu ja lakitus
 • 1.5. Kotipiknik

Syksyn aloitus:

 • 4.9. Yliopiston tiedemarkkinat
 • 10.9. 240 päivää vappuun -tapahtuma
 • 10.9. TYYlikäs avaus -bileet

Järjestöjen vapputapahtumat etänä

TYY on perustanut TYYlikäs vappu -facebooktapahtuman. TYY päivittää tapahtuman tekstiin omia etävapputapahtumiaan, mutta lisäksi toivomme, että järjestöt järjestävät poikkitieteellisiä tapahtumia Vappuviikon alussa (ma-ke). Linkkaamme kaikki järjestöjen tapahtumat TYYlikäs vappu -facebooktapahtumaan 20.4.

Järjestöjä pyydetään suunnittelemaan tapahtumia, jotka ovat avoimia kaikille opiskelijoille poikkitieteellisesti. Etätapahtumaideoita voi olla aluksi vaikea keksiä, mutta ideoita voi poimia ihan tavallisista opiskelijatapahtumista ja siirtää niitä verkossa järjestettäviksi. Perinteiset sitsit, peli- ja leffaillat tai teemabileet onnistuvat myös etänä! Järjestöjen puheenjohtajat ovat keskustelleet ja ideoineet etätoiminnan toteuttamista maaliskuun pj-neuvostossa. Nämä ideat löytyvät TYY: Järjestöltä järjestölle -facebookryhmästä. Lähettäkää tapahtumasta seuraavat tiedot osoitteeseen tyy-vpj@utu.fi 19.4. mennessä:

 • Tapahtuman nimi ja järjestäjä
 • Linkki Facebook-tapahtumaan tai nettisivuille
 • Tapahtuman päivämäärä tai kellonaika

Mainostamme tapahtumia TYYn sosiaalisessa  mediassa, ja voitte mainostaa niitä eteenpäin jäsenillenne.

TYYn vappuperinteet ja lakitus

TYY järjestää vappuaattona puolenpäivän aikaan parvekeboolit, joihin toivomme mahdollisimman monen osallistuvan omasta kodistaan. Lakitus ja ylioppilaskunnan puhe striimataan, joten kaikki voivat seurata sitä omalta ruudultaan kotoa käsin. Perinteinen Liljan patsaan pesu ja lakitus tullaan toteuttamaan niin ikään etänä. Vapun päivänä TYY järjestää kotipiknikin, johon toivomme kaikkien osallistuvan kotoa käsin. Tapahtumista on tulossa tarkempaa tietoa lähiaikoina.

Lisäksi TYY järjestää lippukulkueen videokollaasina. Tätä varten toivomme kaikilta järjestöiltä videota omasta lipusta. Pyydämme järjestöjä lähettämään videon järjestön lipusta ohjeiden mukaisesti 15.4. mennessä osoitteeseen tyy-kulttuuri@utu.fi.

Ohjeet videoon:

 • Videon kesto: 2-3 sekuntia
 • Videon kuvaus:
  Vaakasuunnassa, niin että kantaja on kokonaisuudessaan lipun kanssa näkyvissä.
  Lippu kannetaan ruudun vasemmasta laidasta ruudun oikeaan laitaan. Pue päällesi haalarit ja päähäsi lakki jos on. Airueita ei tarvita.
 • Videon nimeäminen: perustamisvuosi_järjestönimi_lippukulkue

240 päivää vappuun -tapahtuma ja TYYlikäs avaus

Vappu on vuoden tärkein tapahtuma, joka tuo valtavan joukon opiskelijoita poikkitieteellisesti yhteen. Haluamme järjestää syksyn alkuun yhden päivän vapun, joka yhdistää vapun ydinelementtejä: yhteisöllisyyttä, poikkitieteellisyyttä ja yhdessä oloa.

Järjestämme 3.9. tapahtuman, johon toivomme kaikkia järjestöjä mukaan. Tarkoitus on luoda vappuboolien, vappupiknikin ja kampussuunnistuksen yhdistelmä, jossa voi osallistua kiertelyyn sekä hengailla yhdessä uusien ja vanhojen opiskelijakavereiden kanssa. Järjestöjen tehtävänä on siis tuoda esille järjestökentän moninaisuutta järjestämällä aktiviteetti- ja/tai boolirasti. Ylioppilaskunta koordinoi tapahtumaa, ja kerromme teille lisää lähiaikoina.

Turun suurimmat poikkitieteelliset bileet eli TYYlikäs avaus pidetään 10.9. Ja sen voi merkata jo nyt kalentereihin!