Olet täällä

TYY tukee heikoimmassa asemassa olevien lasten koulunkäyntiä Boliviassa ja Nepalissa

Jaa +

Uutinen | 23.4.2018

Kuva: TYYn 0,7 -avustuksen saaja Lääkärin sosiaalinen vastuu ry toimii Nepalissa kuulo- ja näkövammaisten lasten hyväksi parantaakseen heidän koulutusmahdollisuuksiaan.

Turun yliopiston ylioppilaskunta päätti huhtikuisessa kokouksessaan tämän vuoden 0,7 -kohteet. TYY jakaa vuosittain 0,7 prosenttia budjetistaan kehitysyhteistyöhön ja summa jaetaan kahden projektin kesken. Maaliskuussa avattiin kahdeksi viikoksi hakukuulutus järjestöille ja yhteensä saatiin viisi todella hyvää hakemusta. TYYn kehitysyhteistyösiipi esitti TYYn hallitukselle kahta kohdetta valittavaksi, ja hallitus hyväksyi ehdotuksen.

Tämän vuoden 0,7 -kehitysyhteistyökohteet ovat Svenska Hörselförbundet rf:n hanke Boliviassa ja Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n hanke Nepalissa. Molemmat kohteet tukevat heikommassa olevien lasten koulunkäyntiä sekä heidän vanhempiaan. Hakemuksissa tuli hyvin ilmi rahoituksen suuri tarve ja se, mitä juuri TYYn avustuksella voidaan konkreettisesti tehdä.

"Lääkärin sosiaalinen vastuu ry kiittää lämpimästi Turun yliopiston ylioppilaskuntaa tärkeästä tuesta lasten vammaistyölle Nepalissa. TYYn tuella järjestämme Etelä-Nepalissa Barassa kahden päivän leirin, jossa seulotaan lasten näkö- ja kuulo-ongelmia, sekä tarjotaan lapsille ja perheille heidän tarvitsemaansa apua, jotta lasten olisi mahdollista käydä koulua”, kertoo LSV:n vs. toiminnanjohtaja Mariko Sato. 

Kuva: Svenska hörselförbundet rf toimintaa kumppanijärjestö APANH:n kanssa Boliviassa. Kuvassa ovat kuulovammaiset Mathias Sánchez ja Jayli Quiroz Flores, jotka molemmat ovat vanhempiensa kanssa mukana toiminnassa.

Myös Svenska hörselförbundet rf kommentoi kohteeksi valintaa: ”Svenska hörselförbundet rf on 30-vuotias edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on valvoa ja ajaa ruotsia äidinkielenään puhuvien kuulovammaisten etuja. Olemme myös aktiivinen toimija kansainvälisesti. Vuonna 2015 aloitimme kehitysyhteistyöprojektin Boliviassa yhdessä kuulovammaisten lasten vanhempainjärjestön APANH:in kanssa. Yhdessä kumppanijärjestömme kanssa haluamme taata, että kuulovammaisten lasten oikeus koulunkäyntiin toteutuu Boliviassa. Ilahduimme saatuamme tiedon siitä, että myös TYY tukee tätä tärkeää työtä vuonna 2018.”

Lisätietoa:

Svenska hörselförbundet rf

Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Lue lisää TYYn 0,7 % -varojen käytöstä