Olet täällä

TYY tarjoaa jäsenilleen maksutonta oikeudellista neuvontaa

Uutinen | 13.1.2021

Turun yliopiston oikeusaputoimikunta ja neuvontalakimies tarjoavat maksutonta oikeudellista neuvontaa jäsenilleen puhelimitse ja sähköpostilla.

Erilaisia oikeudellisia kysymyksiä liittyy moniin arkipäiväisiin asioihin, kuten esimerkiksi uuden tietokoneen ostamiseen, työsopimuksen allekirjoittamiseen, vuokrasopimuksen irtisanomiseen sekä myös vuokra-asunnon alivuokraamiseen. Kaikki ei aina kuitenkaan mene niin kuin Strömsössä, ja usein on parempi olla liian varma kuin vähääkään epävarma. Monille, etenkin opiskelijoille, saatetaan tarjota kohtuuttomia vuokraehtoja lainvastaisesti (laissa asuinhuoneiston vuokrauksesta säädetään esimerkiksi, että takuuvuokraa ei saa sopia yli kolmen kuukauden vuokraa vastaavaksi).

Asioista on kuitenkin helppo varmistua kysäisemällä apua oikeusaputoimikunnalta tai neuvontalakimieheltä. Vaikka jokin lakipykälä sanoisi asian melko suoraan, sen tulkinta voi olla monimutkaisempaa, oikeuskäytäntö voi tarkentaa asiaa, taikka sen lisäksi voi olla muita lakipykäliä, jotka saattavat muodostaa poikkeuksen tai jopa kumota kyseisen lakipykälän. Sen vuoksi kannattaakin kysyä neuvoa aina, kun siltä tuntuu. Lakineuvonta on maksutonta TYYn jäsenille.

TYYn neuvotalakimies ja oikusaputoimikunnan oikeustieteen opiskelijat auttavat juuri sinua! Voit olla yhteydessä oikeusaputoimikuntaan myös ei-ajankohtaisten asioiden tiimoilta, kuten esimerkiksi tulevaisuudessa häämöttävän avioehtosopimuksen solmimisen tai vaikka sukulaisen perunkirjoituksen.

Päivystysajat:

Neuvontalakimies päivystää puhelimitse tiistaisin kello 18–19 numerossa 045 843 3428

Oikeusaputoimikuntaan voit olla yhteydessä sähköpostilla tyy-oikeusapu@utu.fi. Toimikunta vastaa postiisi päivystysaikoina keskiviikkoisin kello 18-20. Postia voit lähettää myös muina aikoina. HUOM! Lähetä oikeusaputoimikunnalle postia vain utu-sähköpostiosoitteestasi, muista osoitteista tulleita viestejä ei käsitellä.

Tärkeitä tietoja lakineuvontaan liittyen:

  • Ottaessasi yhteyttä toimikuntaan, listaa ylös asiasi tiedot mahdollisimman yksityiskohtaisesti (mitä tarkalleen on tapahtunut ja milloin, mikä asiassa mietityttää jne.)
    • Käsittelemme luottamuksellisesti antamasi tiedot
    • Kysymme lisätietoja, mikäli se on tarpeellista. Joten älä huoli, vaikka et tietäisi, mikä kaikki on asian kannalta relevanttia. Me pidämme siitä huolen.
  • Huomioithan, ettei oikeusaputoimikunta anna rikosoikeudellista tai vero-oikeudellista neuvontaa eikä laadi asiakirjoja asiakkaalle edes välillisesti.

Pidetään yhdessä huolta oikeuksistasi!