Olet täällä

TYY jakaa 70 000 euroa toiminta-avustuksia järjestöille

Jaa +

Uutinen | 19.5.2016

Toiminta-avustus on vuosittain TYYn järjestöille myönnettävä avustus, jonka tarkoitus on kannustaa järjestöjä aktiivisuuteen. Vuoden 2016 avustusta haki 123 järjestöä.

Tänä vuonna edustajiston päättämä avustussumma oli noin 70 000 euroa. Lisäksi kampusalueella sijainneen Proffan kellarin entinen ravintoloitsija Teppo Toivanen teki 1 200 euron lahjoituksen avustussummaan. Toivanen muisti lisäksi neljää järjestöä, Seitaa, Sohon Torwia, Turun yliopiston kuoroa ja Tyrmyä, erityisellä lahjoituksella.

Toiminta-avustussumma koostuu jokaiselle järjestölle myönnettävästä perusosasta ja hakemukseen perustuvasta pisteosasta. TYYn avustustoimikunta pisteyttää hakemukset toiminnan aktiivisuuden ja laajuuden perusteella. Lisäksi avustuksen suuruuteen vaikuttaa järjestön koko, toiminnan laajuus ja taloudellinen tilanne.

Korkea pistesijoitus kertoo toiminnan monipuolisuudesta

Vuoden 2016 huippupisteille hakemuksensa perusteella sijoittui sosiologian ja taloussosiologian opiskelijoiden ainejärjestö Sklubi eli Sosiologian klubi. Korkea pistesijoitus kertoo toiminnan monipuolisuudesta ja kekseliäisyydestä sekä aktiivisesta jäsenistöstä.

– Sklubin salaisuus on ilmainen jäsenyys ja toiminnan avoimuus. Oma ainejärjestötilamme Sklubihuone on kaikille avoin ja toimii tärkeänä kohtaamispaikkana. Vuosien myötä olen huomannut, että Sklubin toiminta perustuu ennen kaikkea siihen, että ihmiset tekevät tätä rakkaudesta yhdistystoimintaan. Niin kauan kun toiminta on kivaa, sitä on helppo markkinoida jäsenistölle, kommentoi Sklubin puheenjohtaja Venla Rousku ainejärjestön hyvää sijoitusta.

Järjestöt saavat käyttää toiminta-avustuksen haluamallaan tavallaan. Monille järjestöille tämä on keskeinen tulonlähde ja edellytys mielekkään toiminnan jatkumiselle.

– TYYn avustus on pienelle ainejärjestölle erittäin tärkeä tuki, sillä se mahdollistaa yhdistyksen toiminnan taloudellisesti sekä vähentää huomattavasti hallituslaisten stressiä. Järjestöaktiivit ovat yliopistossa ensisijaisesti opiskelemassa ja yhdistystoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Ylimääräisen varainkeruun tulisi olla aina harkinnanvaraista ja siinä tulisi huomioida jengin jaksamistaso. On todella hienoa, että TYY tarjoaa yhdistyksilleen taloudellista tukea, Rousku lisää.

Katso vuodelle 2016 myönnetyt toiminta-avustukset