Olet täällä

Tylkkärin uusi päätoimittaja Teemu Perhiö: Journalismi kutkuttelee eri hermoja kuin kaupallinen viestintä

Jaa +

Uutinen | 17.4.2019

Kuva: Anni Savolainen

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto valitsi maaliskuun kokouksessaan Turun ylioppilaslehden päätoimittajaksi Teemu Perhiön Turun ylioppilaslehden johtokunnan esityksestä. Perhiö erottui hakijoiden joukosta muun muassa vahvalla visuaalisella osaamisellaan, ylioppilaslehden kohderyhmän hyvällä tuntemuksella sekä lehden kehittämisideoillaan.

Mutta, mitä Perhiö itse odottaa uudelta työltään?

”Odotan vaihtelevia ja kiinnostavia juttukeikkoja sekä yhteistyötä muun toimituksen kanssa. On palkitsevaa saada aikaan omannäköinen kokonaisuus”, Perhiö summaa.

Lehteä Perhiö haluaa uudistaa Tylkkärin strategian mukaan.

”Strategiassa keskiössä ovat opiskelijayhteisön arvostamat sisällöt, mutta lisäksi tarvitaan juttuja, jotka kiinnostavat muitakin turkulaisia. Kokeilemme myös uusia verkkoratkaisuja ja uudistamme lehteä visuaalisesti”, hän sanoo.

Perhiö kokee ylioppilaslehdet hyväksi keinoksi pitää yllä opiskelijoiden tiedon ja sivistyksen janoa. Hän on itse tehnyt vapaaehtoistyötä avoimen tiedon parantamiseksi.

”Ylioppilaslehti on kätevä tiedon välittäjä. Se voi rakentaa yhteistä ymmärrystä tilanteissa, joissa kaikki eivät ole samaa mieltä. Se opettaa myös kriittistä lukutaitoa, sillä journalismi kutkuttelee eri hermoja kuin kaupallinen viestintä”, Perhiö sanoo.

Perhiö on opiskellut poliittista historiaa Helsingin yliopistossa. Hänen pro gradunsa käsitteli Turun asuntopolitiikkaa kuusikymmentäluvun lähiörakentamisen näkökulmasta.

”Voi olla, että tunnen tarkemmin Turun eri kolkat kuin moni turkulainen”, Perhiö nauraa.