Olet täällä

Turun ylioppilasteatteri debytoi kesäteatteriesityksellä Liedon Vanhalinnassa

Jaa +

Uutinen | 25.7.2017

Turun ylioppilasteatteri ja Liedon Vanhalinna yhdistävät ensi kertaa voimansa tänä kesänä, kun yhteisproduktio PELOTON saa ensi-iltansa Vanhalinnassa 27.7. Idea yhteistyöstä syntyi yhteisen kattoyhdistyksen kautta.

"Kaipasimme kesäohjelmaa, joka tarjoaisi kävijöille jotain uutta ja erilaista, ja samalla hyödyntäisi Vanhalinnan kaunista luontoa. Liedon Vanhalinna ja Turun ylioppilasteatteri ovat kumpikin Yliopistosäätiön alaisia toimijoita, joten kuvio tuntui luontevalta", kertoo Vanhalinnan museojohtaja Hannele Lehtonen.

Kesäteatteri ei ole Turun ylioppilasteatterille täysin koskematonta maaperää, mutta edellisestä kesäteatterinäytelmästä on jo ehtinyt vierähtää tovi. Kokeellisuudestaan tunnettu harrastajateatteri ei kuitenkaan epäröinyt siirtyä kesäksi uuteen miljööseen.

"Yhteistyöehdotuksen tultua kävimme tutustumassa tilaan ja ihastuimme paikkaan: jokilaakso, kukkula ja lampaat luovat idylliset puitteet! Esitys on käsikirjoitettu juuri Vanhalinnan tilaan", kertoo Turun ylioppilasteatterin väistyvä puheenjohtaja Suvi Puttonen.

PELOTON on esitys, joka yhdistele tarinallista teatteria, musiikkia ja tanssillisuutta. Huumoria, kaihoisia lauluja ja leikkisiä hetkiä tarjoileva esitys ammentaa inspiraationsa Bertolt Brechtin klassikkonäytelmästä Äiti Peloton ja hänen lapsensa. Esityksen ohjaaja ja käsikirjoittaja Tarja Sahlstedt inspiroitui alkuperäistekstin voimakkuudesta ja ajattomuudesta.

"Teksti on kiehtova ja sen isot aiheet, kuten perhe ja läheiset ihmissuhteet, kestävät aikaa. Minua kiinnostaa tarkastella, mikä liimaa ihmisiä yhteen ääriolosuhteissa. Liedon Vanhalinna on teatteritilana ainutlaatuinen, ja haastaa pohtimaan, miten kutsua yleisö mukaan esitykseen ei-perinteisellä näyttämöllä."

Balladinomaisesti etenevä tarina seuraa Pelottoman perheen matkaa läpi kaaottisen maan. Äiti huoltaa ja varustaa pesuettaan parhaan kykynsä mukaan, mutta kuten kaikissa reissuissa, vahinkoja sattuu ja tapahtuu. Mihin kaikkeen äidinvaisto venyy, kun maailma ympärillä on yhtä taistelua?

Ensi-ilta heinäkuussa

PELOTON saa ensi-iltansa Liedossa 27. heinäkuuta, ja esityskausi jatkuu elokuun loppuun saakka. Esityksessä liikutaan Vanhalinnan maastossa, ja tila on esteellinen. Tila on katettu. Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille.

Liput 10/17€ varattavissa ja ostettavissa Turun ylioppilasteatterin verkkosivuilta www.turunylioppilasteatteri.fi/liput tai ovelta. Liput voi maksaa Liedon Vanhalinnassa käteisellä, pankkikortilla tai kulttuuriseteleillä.

Lisäksi TYYn jäsenille jaossa ilmaislippuja perjantaina 28.7. Liput ovat 1.8. ja 2.8. näytöksiin. Lue lisää.

Ryhmävarauksissa ota yhteys teatteriin. Lisätietoja puhelimitse 040 823 4791 tai sähköpostitse info@turunylioppilasteatteri.fi

Esitykset: 27.7. / 1.8. / 2.8. / 3.8. / 9.8. / 10.8. / 13.8. / 15.8. / 16.8. / 17.8. / 23.8. / 24.8. / 27.8. / 30.8. / 31.8.

Arkiesitykset klo 19.00, sunnuntaisin klo 16.00. Esityksen kesto n. 1,5h.

Työryhmä

 • Esiintyjät: Hermanni Ahomies, Emmi Elomäki, Valtteri Juvonen, Petra Lähde, Miriam Mekhane, Sarianna Sormunen.
 • Ohjaus ja käsikirjoitus: Tarja Sahlstedt
 • Ohjaajan assistentti: Karen Soinila
 • Tuotanto: Kaisa Koski & Sara Koiranen
 • Koreografiat: Eve Mäkitalo
 • Sävellys: Veera Alaverronen
 • Muusikko: Karen Soinila
 • Valosuunnittelu: Antton Kainulainen
 • Lavastus ja tarpeisto: Jouni Kekkonen
 • Puvustus: Minea Lehtinen
 • Maskeeraus: Mona Ojala
 • Grafiikat ja valokuvat: Jouni Kuru