Olet täällä

Turun yliopiston ylioppilaskunta peruu 232 päivää vappuun -ulkoilmatapahtuman – opiskelijoiden yhteisöllisyyden vahvistamiseksi etsitään poikkeusaikana uusia keinoja

Tiedote | 2.9.2020

Tiedote: julkaisuvapaa

Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) oli tarkoitus järjestää 10.9. Turun yliopiston opiskelijoille yhteisöllinen, piknikhenkinen ulkoilmatapahtuma, joka olisi tuonut kampukselle vapputunnelmaa sekä auttanut opiskelijoita tutustumaan toisiinsa. Viranomaisten kanssa keskusteltuaan ylioppilaskunta on kuitenkin päättänyt perua tapahtuman. Myöskään syksyn suurimpia poikkitieteellisiä bileitä eli TYYlikästä avausta ei järjestetä tänä vuonna.

”Opiskelijoiden turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää ja haluamme noudattaa viranomaisten ohjeistuksia”, kertoo Mari van den Berg TYYn hallituksesta. ”Samaan aikaan pyrimme kuitenkin varmistamaan, että niin uudet kuin vanhatkin opiskelijat voivat tuntea kuuluvansa yliopistoyhteisöön. Monet opiskelijat ovat juuri muuttaneet uudelle opiskelupaikkakunnalleen Turkuun ja yksinäisyyden ehkäisemiseksi on tärkeää, että heidän on mahdollista löytää uusia ystäviä heti uuden lukuvuoden alussa.”

TYY pohtii uusia keinoja opiskelijoiden yhteisöllisyyden lisäämiseksi poikkeustilanteessa, jossa suurin osa opetuksestakin tapahtuu verkossa.

”Haluamme muistuttaa, että Turun yliopiston opiskelijoiden lukuvuoden käynnistävä TYYlikäs avaus on muutakin kuin bileitä. Se on mielentila. Jokaisella opiskelijalla on oikeus aloittaa opintonsa innoissaan uudesta opiskelupaikastaan tai uudesta opiskeluvuodesta, myös poikkeusaikana,” van den Berg summaa.

Turun yliopistolla toimii yli 140 opiskelijajärjestöä, jotka tekivät kevään aikana huikean digiloikan ja siirsivät toimintaansa virtuaaliseksi. TYY haluaakin kiittää järjestöjä hyvästä työstä opiskelijakulttuurin puolesta sekä turvallisuuden huomioimisesta. Perumalla 232 päivää vappuun -tapahtuman TYY haluaa antaa tilaa järjestöjen omille pienemmille tapahtumille, jotka koronaturvallisuusohjeet huomioiden ovat tärkeitä tilaisuuksia opiskelijoiden yhteisöllisyyden kannalta.

TYYn järjestöihin voi tutustua muun muassa perjantaina 4.9. kello 12–18 järjestettävillä Turun yliopiston Tiedemarkkinoilla sekä Turun yliopiston ja ylioppilaskunnan yhteisillä avajaiskarnevaaleilla jokirannassa Tuomiokirkon läheisyydessä.

Lue lisää tiedemarkkinoista ja avajaiskarnevaaleista:  https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumat/tiedemarkkinat-ja-avajaiskarnevaalit