Olet täällä

Turun korkeakouluopiskelijat tuovat sitsikulttuurin keskelle kaupunkia

Jaa +

Tiedote | 21.9.2015

Tuomiokirkkotorilla juhlitaan perjantaina poikkitieteellisessä seurassa, kun Turun eri korkeakoulujen opiskelijat kokoontuvat yhteisille Campussitseille.

Turun kaikkien korkeakoulujen ylioppilas- ja opiskelijakunnat järjestävät perjantaina suuret ulkoilmasitsit. Campussitseille on ilmoittautunut 300 korkeakouluopiskelijaa.

Tarkoituksena on tuoda sitsiperinteet kaikkien nähtäville sekä oppia yhdessä eri korkeakoulujen opiskelijakulttuureista. Jotta myös muut kaupunkilaiset pääsisivät näkemään opiskelijajuhlan riemua, järjestetään tapahtuma keskellä Tuomiokirkkotoria.

– Tämä on poikkeuksellinen tilaisuus päästä tutustumaan opiskelijoihin yli korkeakoulu- ja kielirajojen. Näin suuresta joukosta löytyy monta eri tapaa sitsata, ennustaa yksi tapahtuman järjestäjistä, Åbo Akademi Studentkårin kulttuurivastaava Richard Backman.

– Näin suuren tapahtuman järjestäminen on ollut hienoa. Tapahtuman huikea suosio yllätti itsenikin ja odotan innolla näkeväni työn tuloksen perjantaina, sanoo Turun yliopiston opiskelija ja tapahtuman tuottaja Maiju Mäkinen.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY), Åbo Akademin ylioppilaskunta (ÅAS), Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (TUO) ja Ammattikorkeakoulu Novian opiskelijakunta Novium.

Sitsit ovat osa Ready Study Go -verkoston toimintaa, jolla edistetään yhteistyötä myös korkeakoulujen ja kaupungin välillä. Campussitsit järjestettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna.

 
Campussitsit järjestetään Turun Tuomiokirkkotorilla 25.9.2015 klo 18–22.

Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa.

Lisätiedot:

Riina Lumme, TYYn opiskelijakulttuurivastaava
tyy-kulttuuri@utu.fi
+358 44 070 5780

Campussitsit 2015