Olet täällä

Turkulaiset opiskelijat avasivat #koulutuslupaus -kampanjan näyttävästi kävelykadulla

Uutinen | 26.2.2015

Turun kävelykadulla järjestettiin opiskelijoiden vaalistartti keskiviikkona 25.2.2015. Tapahtuma oli osa korkeakouluopiskelijoiden valtakunnallista eduskuntavaalikampanjaa.

Turun #koulutuslupaus-tapahtuma oli opiskelijoiden näköinen: haalareita ja ylioppilaslakkeja näkyi katukuvassa runsaasti. Opiskelijoita saapui paikalle yhtenä kulkueena satakunta, jonka lisäksi ohikulkijat pysähtyivät seuraamaan ohjelmaa. Puolueiden telttoja ja ehdokkaita oli myös mukana hyvä kattaus.

Lavalla järjestettiin kansanedustajaehdokkaille suullinen kuulustelu, joka testasi mielipiteiden lisäksi ehdokkaiden tietämystä opiskelijapoliittisista asioista. Tapahtuman avasivat TYYn ja ÅAS:n hallitusten puheenjohtajat, jotka painottivat puheissaan koulutukseen panostamisen tärkeyttä.

– Kampanjastartin tavoitteena oli nostaa koulutus ja opiskelijat tärkeäksi vaaliteemaksi, sekä kerätä ehdokkailta koulutuslupauksia. Turun vaalistartti oli onnistunut osa kokonaisuutta, kertoo tapahtuman järjestelyitä hoitanut TYYn hallituksen varapuheenjohtaja Janika Takatalo.

Ehdokkaat voivat valita neljästä eri lupauksesta

Korkeakouluopiskelijoiden #koulutuslupaus-kampanja haastaa eduskuntavaaliehdokkaat tekemään konkreettisia lupauksia koulutukseen ja tulevaisuuteen panostamiseksi. Valmiita lupauksia on neljä:

1. Koulutus on maksutonta 
2. YTHS kaikille korkeakouluopiskelijoille 
3. Opintotukea ei heikennetä 
4. Koulutuksesta ei leikata

Näistä ehdokas voi lupautua joko yhteen tai useampaan. Myös omia lupauksia voi tehdä.

Maksuttomalla koulutuksella halutaan taata yhdenvertaiset kouluttautumismahdollisuudet kaikille kansalaisuudesta tai taustasta riippumatta. Lukukausimaksut nähdään kansainvälistymistä uhkaavana tekijänä. YTHS:n laajennus kaikille korkeakouluopiskelijoille takaa huomisen terveet työntekijät, minkä takia opiskelijoiden terveydenhuolto nähdään panostamisen arvoisena. Hyvä opiskelukyky edistää oppimista ja opintojen etenemistä, sekä luo pohjaa pitkälle työuralle.

Kolmas kohta viittaa siihen, että opiskelijoille annetaan mahdollisuus keskittyä opiskeluun, kun opintotukea ei heikennetä. Koulutuksesta on jo leikattu kuluvalla hallituskaudella satoja miljoonia euroja. Opiskelijat vaativat, että ei katkota jalkoja Suomen tulevaisuudelta leikkaamalla koulutuksesta.

#Koulutuslupaus oli päivän suosituin tunniste Suomessa

– Koulutuslupaus sai kampanjastartin myötä positiivista näkyvyyttä mediassa, herätti keskustelua ja oli sekä Suomen suosituin että tavoittavin aihetunniste, hehkuttaa Suomen ylioppilaskuntien liiton varapuheenjohtaja Iiris Niinikoski.

– Täällä Turussa koulutuslupaus-kampanja-avaus oli näyttävästi esillä eri medioissa, muun muassa YLEssä. Saimme tunnin aikana Kävelykadulla toista kymmentä koulutuslupausta kuuden eri puolueen riveistä. Kiitos kaikille lupauksen tehneille, Takatalo kertoo.

TYYn saamat koulutuslupaukset löydät TYYn Instagram- ja Twitter-tileiltä.

Ehdokas, mikäli haluat tehdä oman koulutuslupauksesi, laita kuva Twitteriin tunnisteella #koulutuslupaus sekä merkitse mukaan @StudentUnionTYY. Jaamme lupauksesi TYYn seuraajille.