Olet täällä

TurkuLab haastaa opiskelijat kisaamaan parhaista ideoista

Uutinen | 3.3.2016

Turun tavoitteena on olla Suomen paras opiskelijakaupunki. Silti jotain puuttuu. Opiskelijat toivovat lisää tapahtumia, yhteisöllisyyttä ja helpompaa arkea. Tähän haasteeseen vastaa 18. helmikuuta startannut TurkuLab Challenge.

Kyseessä on innovaatiokilpailu, jossa opiskelijat pääsevät ideoimaan ja kehittämään opiskelijoiden elämää hyödyttäviä ratkaisuja. Kilpailun palkintojen yhteisarvo on yli 20000 euroa ja pääpalkinto on 7000 euroa. Kilpailussa on mukana merkittäviä yhteistyökumppaneita. Talokeskus, OP Turun seutu, Turku Energia ja Sonera ovat kehittäneet haasteita, joihin he toivovat kilpailijoiden tuottavan ratkaisuja. Muita yhteistyökumppaneita ovat Haltu, Legioona, Boost Turku, Turku AMK ja Unica . 

TurkuLabiin voi osallistua monella tavalla: kehittämällä liiketoiminnallisesti toteuttamiskelpoisia innovaatioita yritysvalmentajien kanssa tai olemalla mukana kannustamassa kavereita. Kilpailuun voi ottaa osaa verkkosivuilla, tapahtumissa, sosiaalisessa mediassa ja asuntokohteissa. Aloita innovointi twiittaamalla ideasi, ongelmasi, ratkaisusi tai tarinasi hashtagilla #turkulabidea. Varsinaiseen kilpailuun osallistutaan rekisteröitymällä osoitteessa www.turkulab.fi. Rekisteröityminen kilpailuun avataan maaliskuun aikana.

Kilpailu on yksi Turun Ylioppilaskyläsäätiön juhlavuoden hankkeista. TYS täyttää 50 vuotta 1.12.2016. Kilpailu alkaa keväällä opiskelijoille ja TYSsin asukkaille järjestetyillä avoimilla innovointitilaisuuksilla ja jatkuu syksyllä viidessä osakilpailussa. Marraskuun finaaliin valitaan 20 opiskelijaa ja kilpailu huipentuu palkintojenjakoon 30. marraskuuta.