Olet täällä

Terveysviranomaiset suosittavat opiskelijajärjestöille joukkotilaisuuksien järjestämisen rajoittamista

Uutinen | 14.9.2020

Turun korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa on useita koronatartuntoja ja -altistuksia.

Tartuntatautiviranomaiset kehottavat opiskelijajärjestöjä rajoittamaan joukkotilaisuuksien järjestämistä seuraavan kahden viikon aikana (14.-27.9.2020), jotta altistumiset saataisiin katkaistua. Myös Turun yliopiston ylioppilaskunta suosittaa, että opiskelijajärjestöt pidättäytyisivät joukkotilaisuuksien järjestämisestä toistaiseksi.

Viime päivien aikana turkulaisten korkeakoulujen opiskelijoiden keskuudessa on todettu koronavirustartuntoja. Tartuntatautiviranomaiset selvittävät edelleen altistumisketjuja ja ovat yhteydessä altistuneisiin.

Mahdollisten altistumisten ehkäisemiseksi esimerkiksi Turun kauppakorkeakoulussa on päätetty siirtyä etäopetukseen seuraavan kahden viikon ajaksi myös uusien opiskelijoiden osalta.

Koronavirustaudin oirearvion voi tehdä Omaolo-palvelussa tai arviota varten ottaa yhteyttä kotikuntasi terveyskeskukseen. Turkulaiset voivat ottaa yhteyttä Turun koronaneuvontapuhelimeen. (p. 02 266 2714, arkisin klo 8–15).

Terveysviranomaiset kehottavat hakeutumaan koronatestiin, jos ilmenee lieviäkin koronaviruksen oireita.

Turun yliopisto seuraa tilannetta ja päivittää tarpeen mukaan koronatilanteeseen liittyvää ohjeistustaan.

Mahdolliset lisätietotiedustelut ja kysymykset pyydetään ensisijaisesti lähettämään sähköpostitse osoitteeseen koronainfo@utu.fi. Älä kuitenkaan lähetä tähän palveluosoitteeseen viestejä, joissa käsitellään yksittäisten henkilöiden terveystietoja. Ilmoitukset koronatapauksista tai -epäilyistä pyydetään ilmoittamaan suoraan työsuojelupäällikkö Satu Alangolle, satu.alanko@utu.fi, p. 046 920 3272.

> Turun  yliopiston ohjeet koronavirustilanteessa

Lisätietoja:
vs. ylilääkäri, Tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi
Turun kaupungin hyvinvointitoimiala
jutta.peltoniemi@turku.fi
p. 040 595 3682