Olet täällä

Tapahtumarikasta ja turvallista lukuvuotta järjestöissä

Uutinen | 8.9.2015

"Aktiivista opiskelijakulttuuria ylläpitävät Turussa yli 140 aine- ja harrastusjärjestöä. Lähde osaksi opiskelijakulttuuria", kirjoittaa TYYn uusi järjestö- ja hallintoasiantuntija Elli Lehikoinen.

Uusille opiskelijoille tiedoksi: oman oppiaineenne ainejärjestön lisäksi yliopisto tarjoaa kaikenlaista toimintaa viininmaistelusta videopeleihin ja urheilusta kulttuuriin.

Jos tarjonnasta ei löydy juuri sitä oikeaa temmellyskenttää, seuraava deadline haulle TYYn uudeksi järjestöksi on 15.12. Edellinen haku päättyi elokuussa, ja uusia hakemuksia on jo tullut ilahduttavan monta.

Syyskuun aikana järjestöillä on mahdollisuus hakea projekti- ja erillisavustusta esimerkiksi yksittäisten tapahtumien järjestämiseen tai hankintoihin. Mikäli järjestöstänne siis löytyy intoa ja paloa toimintaan, mutta kassa ei tue suunnitelmianne, lähettäkää hakemus syyskuussa.

Juhlitaan iloisesti ja pidetään kaverista huolta

Juhlat ovat olennainen osa opiskelijakulttuuria. Haluamme että jokainen voi opiskeluaikanaan viettää ikimuistoisia juhlia. TYYn järjestöjen juhlat ovat perinteisesti olleet riemukkaita ja turvallisia, mutta siitä huolimatta juhlien turvallisuus on tärkeää tuoda säännöllisesti esiin. Juhlissa tai yliopistomaailmassa yleisemmin saattaa kohdata häirintää tai ahdistavia tilanteita. TYY painottaa täyttä nollatoleranssia kaikenlaista häirintää kohtaan niin bileissä ja juhlahumussa kuin muuallakin yliopistolla.

Otetaan yhdessä vastuu juhlien turvallisuudesta ja pidetään kavereista huolta. TYY muistuttaa, että mikäli opiskelijat kohtaavat mitä tahansa häirintää, niistä voi rohkeasti ottaa yhteyttä TYYn häirintäyhdyshenkilöihin tai järjestöasiantuntijaan. Toimimme luottamuksellisesti ja haluamme edistää kaikille turvallista, tasa-arvoista sekä kunnioittavaa tilaa ja toimintaa Turun yliopistolla.

Pidetään huolta kavereista, hyvistä juhlista ja muistorikkaasta opiskelijaelämästä näin uuden lukuvuoden kynnyksellä! Tulkoon siitä ikimuistoinen!
 

Elli Lehikoinen
 

Lehikoinen toimii TYYn järjestö- ja hallintoasiantuntijan sijaisena lukuvuoden 2015 - 2016.

 
Lisätietoa:

Elli Lehikoinen, tyy-jarjestosihteeri@utu.fi  / +358 44 796 1065

TYYn järjestöt: www.tyy.fi/fi/jarjestoille

Avustuksista järjestöille: www.tyy.fi/fi/jarjestoille/avustukset

Järjestöaseman hakemisesta: www.tyy.fi/fi/jarjestoille/asema-tyyn-jarjestona

Häirintäyhdyshenkilöt:

TYYn sosiaalipoliittinen asiantuntija Minttu Naarminen
tyy-soposihteeri@utu.fi
p. 044 796 1078

TYYn koulutuspoliittinen asiantuntija Joni Kajander
tyy-koposihteeri@utu.fi
p. 044 796 1064