Olet täällä

SYL muistuttaa kehysriihen alla hallitusta elinikäisen oppimisen rahoituksen tärkeydestä

Jaa +

Kannanotto | 10.4.2018

Kannanotto. Julkaistu: 09.04.2018, 15:40
Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry
 
Pääministeri Juha Sipilän hallitus kokoontuu kautensa viimeiseen kehysriiheen 10.–11.4. Opetus- ja kulttuuriministeriön valmisteleman korkeakouluvision yhdeksi suureksi teemaksi on noussut jatkuvan oppimisen tarve nyt ja tulevaisuudessa. Työelämä ja maailma ympärillämme muuttuvat nopeasti, ja ihmisten osaamisen päivittämisestä tulee jatkuvasti tärkeämpää.

SYL muistuttaa, että koulutuksesta on tällä hallituskaudella leikattu paljon ja uusien tehtävien tuominen korkeakouluille ilman lisärahoitusta ei ole reilua ketään kohtaan. SYL on esittänyt visiotyön yhteydessä korkeakoulutuksen resurssien jakamista esimerkiksi alustamaisella ratkaisulla, joka mahdollistaisi yhden korkeakoulun opetuksen tarjoamisen laajemmalle joukoille. Tähän työhön kutsumme mukaan kaikki korkeakoulut ja sidosryhmät.

“Mikäli yritykset ja työnantajat kokevat, että työntekijöiden osaamisen päivittäminen lisää yrityksen kilpailukykyä, tulee niiden myös osallistua järjestelmän rahoittamiseen.” linjaa SYL:n puheenjohtaja Miika Tiainen. SYL vaatiikiin hallitukselta esityksiä elinikäisen oppimisen rahoituspohjan kestävästä laajentamisesta siten, että koulutuksen maksuttomuudesta ei tingitä ja jokaisella on taloudellisesta tilanteestaan riippumatta yhdenvertainen mahdollisuus päivittää omaa osaamistaan.

Opiskelijat keräävät päättäjiltä ajatuksia elinikäisestä oppimisesta kehysriihen aamuna tiistaina 10.4.
 
Miika Tiainen
Puheenjohtaja
 
Eero Manninen
Pääsihteeri
 
Lisätiedot:
Puheenjohtaja Miika Tiainen, p. 044 906 5007, etunimi.sukunimi@syl.fi