Olet täällä

Syksyn ensimmäisellä periodilla opiskellaan pääasiassa etänä – TYY haluaa minimoida poikkeusajan negatiivisia vaikutuksia

Jaa +

Uutinen | 1.6.2020

Turun yliopistossa lukuvuoden 2020–2021 ensimmäinen periodi järjestetään pääosin etäopetuksena 25.10.2020 asti. Poikkeuksen muodostavat uudet tutkinto-opiskelijat, joiden orientaatio yliopistoyhteisöön järjestetään terveys ja turvallisuus huomioiden Turun, Porin ja Rauman kampuksilla.

Lue lisää yliopiston palautumissuunnitelmasta syksyn osalta

TYY tekee opiskelijaedunvalvontaa poikkeusajan negatiivisten vaikutusten minimoimiseksi

Turun yliopiston ylioppilaskunnalle (TYY) on tärkeää, että opiskelijoille taataan myös poikkeustilanteessa riittävät työvälineet, tilat ja tuki.

"Tulemme jatkamaan keskustelua yliopiston johdon kanssa siitä, mikä on opiskelijan näkökulmasta paras tapa palautumiselle. Ymmärrän, että yliopiston johto haluaa estää koronaviruksen leviämisen yliopistolla. Samalla on kuitenkin turvattava opiskelijoiden mahdollisuus tehdä työtään, eli opiskella”, toteaa TYYn hallituksen puheenjohtaja Sofia Engblom.

"Meille on tärkeää, että poikkeusjärjestelyjen jatkuessa opiskelijoilla on mahdollisuus päästä jatkamaan mahdollisimman tavallista opiskelijaelämää ja tuntea kuuluvansa osaksi yliopistoyhteisöä", Engblom sanoo.

TYY on toteuttanut yhteistyössä yliopiston johdon ja hyvinvointipalvelujen kanssa kyselyn, joka selvitti sitä, miten korona-aika on vaikuttanut opiskelijan arkeen, opiskelukykyyn ja hyvinvointiin. Kyselyyn vastasi 1200 opiskelijaa ja tuloksia tullaan hyödyntämään TYYn edunvalvontatyössä ja yliopiston työryhmissä. TYY käsittelee tuloksia ja viestii niistä kanavissaan lähiaikoina.

" Poikkeusjärjestelyjen jatkumisella on varmasti vaikutuksia opiskelijan hyvinvointiin, ja tulemme tekemään edunvalvontatyötä negatiivisten vaikutusten minimoimiseksi", Engblom lupaa.