Olet täällä

Syksyllä voit vaikuttaa ylioppilaskunnassa ja yliopistossa!

Jaa +

Uutinen | 27.6.2019

Asetu ehdolle edustajiston vaaleissa tai hae hallinnon opiskelijaedustajaksi. Pääset aitopaikalle vaikuttamaan.

Räväytä ja asetu ehdolle edustajistovaaleissa!

Edustajistovaaleissa valitaan 41 edustajaa Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon, joka käyttää ylioppilaskunnassa ylintä päätäntävaltaa. Edustajiston kaksivuotinen toimikausi alkaa tammikuussa 2020 ja päättyy vuoden 2021 lopussa.

Edustajisto muun muassa päättää, mitä ylioppilaskunta tekee. Se hyväksyy vuoden talousarvion ja toimintasuunnitelman. Toimintasuunnitelmaa toteuttamaan edustajisto valitsee hallituksen ja samalla valvoo sen toimintaa. Edustajisto valitsee johto- ja valiokunnat sekä opiskelijajäsenet yliopiston toimielimiin mm. yliopiston hallitukseen, päättää ylioppilaskunnan jäsenmaksusta sekä tekee ylioppilaskunnan periaatteelliset linjanvedot.

Vaaleissa voi asettua ehdolle jokainen vaalikelpoinen Turun yliopiston ylioppilaskunnan jäsen. Edustajistotoiminta antaa korvaamattomia oppeja suuren organisaation toiminnasta, edunvalvonnasta ja koulutuspolitiikasta. Edustajiston jäsenenä pääset kokeilemaan ja kehittymään ainakin yhteystyötaidoissasi, argumentoinnissa, väittelyssä ja esiintymisessä.

► Lue lisää edustajistovaaleista

► Lue myös TYYn keskusvaalilautakunnan puheenjohtajan Sanni Soilammen blogi

Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi ja ryhdy opiskelun supersankariksi!

Ylioppilaskunta valitsee ja täydentää opiskelijaedustajat yliopiston hallintoon. Suurin osa opiskelijaedustajien paikoista perustuu kaksivuotiseen kauteen. Seuraava kausi alkaa 1.1.2020 ja paikat ovat haussa syksyllä 2019.

Hallinnon opiskelijaedustajana eli hallopedina pääset vaikuttamaan suoraan yliopiston ytimeen esimerkiksi tiedekuntien johtokunnissa sekä yliopiston hallituksessa ja kollegiossa.

► Lue lisää opiskelijaedustajista