Olet täällä

Supertuutori Suvi Kivimaa: ”Olen viihtynyt yliopistolla ja halusin tuutoroitavienkin viihtyvän”

Jaa +

Uutinen | 4.2.2015

Vuoden 2014 Supertuutoreiksi valittiin Suvi Kivimaa ja Suvi Helko. Kivimaan mukaan tärkeintä tuutoroinnissa on positiivinen asenne.

Joka vuosi suuri joukko opiskelijatuutoreita tekee tärkeää työtä, kun uudet opiskelijat saapuvat yliopistolle. Loppusyksystä tuutoroitavat voivat ehdottaa omaa tuutoriaan vuoden Supertuutoriksi.

Vuoden 2014 Supertuutoriksi valittiin Suvi Kivimaa kieli- ja käännöstieteiden laitokselta ja kansainvälisten opiskelijoiden Supertuutoriksi Suvi Helko kasvatustieteiden laitokselta.

– On todella hienoa kuulla, että tuutoroitavani ovat olleet näin tyytyväisiä. Olen itse viihtynyt yliopistolla erittäin hyvin ja halusin, että hekin viihtyvät, kokevat olonsa tervetulleeksi ja innostuvat oppiaineestamme, Kivimaa kertoo.

”Hyvällä suunnitelmalla pärjää pitkälle”

Kivimaa kertoo tuutoroinnin olevan palkitsevaa.

– Hauskinta tuutoroinnissa oli tutustua uusiin ihmisiin. Tuutoroitavat olivat tosi hyviä tyyppejä. Tein vain niitä juttuja, joita tuutorin kuuluukin tehdä: perehdyttää käytännön asioihin ja tutustua uusiin opiskelijoihin.

Kivimaa ei kokenut tuutorointia työläänä.

– Kyllähän tuutorointi tietenkin aluksi vähän jännitti, mutta huolellisella suunnitelmalla kaikki meni hyvin. Kun tekee tuutorointisuunnitelman kunnolla, pärjää pitkälle. Otin myös sellaisen asenteen, että kaikkea ei tarvitse heti tietää, jokaiseen kysymykseen ei tarvitse osata vastata, mutta otin asioista seuraavaksi kerraksi selvää.

Hae opiskelijatuutoriksi

Vuoden 2015 tuutorihaku on auki 2.2. - 2.3.2015. Lue lisää yliopiston intranetistä ja hae opiskelijatuutoriksi.

Lue lisää ja hae tuutoriksi

 
Teksti ja kuva: Hannu Aaltonen