Olet täällä

Suomipassista tehdään mobiilisovellus

Jaa +

Uutinen | 6.2.2018

Suomipassi toteutettiin yhteistyössä Turun yliopiston Kieli- ja viestintäopintojen keskuksen suomen kielen opettaja Jenni Laineen sekä Turun yliopiston ylioppilaskunnan kanssa, ja sen tavoitteena oli kannustaa kansainvälisiä opiskelijoita käyttämään suomea enemmän luokkahuoneen ulkopuolella. Viime syksyn aikana suomen kielen opiskelijat kävivät 30 paikassa Turussa ja puhuivat suomea yli 200 kertaa! Hienoa!

"Suomipassi auttoi meitäkin ymmärtämään, että kansainväliset opiskelijat tarvitsevat enemmän mahdollisuuksia käyttää suomen kieltä", toteaa TYYn kansainvälisten asioiden asiantuntija Satu Nurmi. "Passin lisäksi TYY toteutti syksyllä kampanjan, jossa jaoimme viikottain vaihtuvia suomen kielen sanoja ja lauseita. Learn Finnish with TYY -kampanja jatkuu nyt osana englanninkielistä uutiskirjettämme."

Seuraavaksi Suomipassista tehdään mobiilisovellus ja se on saatavilla tänä syksynä, kun uudet kansainväliset opiskelijat saapuvat Turkuun. 

Fastlaskiainen on osa Opiskelijakaupunki Turku -yhteistyötä. Lue lisää: turku.fi/opiskelijakaupunki.

Opiskelijakaupunki Turku on Turun kaupungin, korkeakoulujen, ylioppilas- ja opiskelijakuntien sekä elinkeinoelämän yhteistyötä kaupungin kehittämiseksi. Turun kuudessa korkeakoulussa opiskelee lähes 40 000 opiskelijaa. Tavoitteena on tehdä Turusta Suomen kiinnostavin ja Itämeren innostavin opiskelijakaupunki, johon jäädään asumaan ja töihin myös valmistumisen jälkeen.

Lue lisää yhteistyöstä täältä