Olet täällä

Students of Finland - Opiskelijat paremman huomisen puolesta

Uutinen | 12.9.2016

SYL:n ja ylioppilaskunnat haluavat kertoa, millaista on olla opiskelija nykypäivän Suomessa. Julkaisemme verkkosivuillamme ja sosiaalisessa mediassa opiskelijoiden tarinoita ja kokemuksia. Lämmittelynä ajatuksiaan opiskelusta jakavat Tuomas Dahlström ja Miika Tiainen TYYn hallituksesta. #opiskelijaelämää #StudentsOfFinland

Miksi päätit hakea yliopistoon?

Tuomas (fysiikka ja oikeustiede): Minulle yliopisto on ollut tähtäimessä jo peruskoulusta asti. Korkeasti kouluttautumalla olen halunnut avata itselleni uusia ovia, jotta voin paremmin vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin ja edetä uralla.

Miika (kauppatieteet): En oikeastaan sen kummemmin harkinnut muita vaihtoehtoja. Talouden toiminnan ymmärtäminen kiinnosti. Koin, että yliopisto olisi luonteva paikka oppia lisää siitä.

Miksi valitsit juuri Turun yliopiston?

Tuomas: Turun yliopisto tarjoaa laadukasta koulutusta. Turku on Suomen paras opiskelijakaupunki. Olen kotoisin Turusta.

Miika: Hain muuallekin, mutta päätös Turkuun muuttamisesta oli lopulta helppo. Turun yliopisto on valtakunnan kärkeä ja opiskelukaupunkinahan Turku on ihan ylivoimainen.

Mikä on Suomen korkeakouluissa parasta?

Tuomas: Maksuton ja laadukas koulutus on ehdottomasti korkeakoulujärjestelmän vahvuus. EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevien lukuvuosimaksut ovat askel väärään ja pelottavaan suuntaan. Puolestaan pääsykoejärjestelmä mahdollistaa sen, että yliopistoon on mahdollista päästä, vaikka lukio olisikin mennyt huonosti. Mielestäni parasta on se, että opiskelu on avointa kaikille riippumatta taloudellisesta tilanteesta ja aikaisemmasta koulumenestyksestä.

Miika: Suomalaisessa korkeakoulutus on käytettyihin resursseihin nähden loistavaa. Lisäksi ilmainen korkeakoulutus mahdollistaa kouluttautumisen mahdollisimman monelle. Pidetään siitä kiinni jatkossakin.