Olet täällä

Saisinko harjoittelupaikan? –tempaus Turun kauppatorilla

Uutinen | 20.2.2017

Ryhmä 40 000 järjestää keskiviikkona 1.3. klo 16—17 Turun kauppatorilla tempauksen teemalla Saisinko harjoittelupaikan? Tapahtuman tarkoituksena on kiinnittää huomiota opiskelijoiden heikkoon työ- ja harjoittelupaikkatilanteeseen Turussa. Tapahtumaan ovat tervetulleita opiskelijoiden lisäksi kaikki opiskelijoiden työllisyystilanteesta kiinnostuneet.

Keväällä 2016 teetetyn kyselyn mukaan opiskelijoista 56 % arvioi Turun alueen tarjoavan oman alan töitä opiskeluaikana melko tai erittäin huonosti. Vastanneista 66 % saa kaupungin harjoittelupaikoista tietoa melko tai erittäin huonosti. Kuitenkin kolme neljäsosaa opiskelijoista voisi jäädä Turkuun valmistumisensa jälkeen, mikäli töitä löytyisi.

”Me halutaan nostaa harjoittelupaikkatilanteen kehnous paikallisten päättäjien ja muiden turkulaisten tietouteen. Voihan olla, että joku saa tempauksen kautta harjoittelupaikan itselleen – ei sitä koskaan tiedä”, kommentoi TYYn kaupunkivaikuttamisen koordinaattori Janne Salakka.

Tilaisuuden aikana kaupungin edustajilla, yrittäjillä, rekrytoijilla ja kuntapoliittisilla vaikuttajilla on mahdollisuus tulla sanomaan terveisensä tai tarjoamaan töitä opiskelijoille. Tapahtuma videoidaan.

Yhteydenotot: tyy-kehy@utu.fi, 040-5233954