Olet täällä

R40K:n vaalistartin paneelissa keskusteltiin opiskelijapolitiikasta

Jaa +

Uutinen | 24.1.2017

Ryhmä 40 000 julkaisi kunnallispoliittisen ohjelmansa maanantaina 23.1. Kårenilla pidetyssä julkistamistilaisuudessa. Julkistamisen yhteydessä pidettiin paneeli, jossa keskusteltiin opiskelijapolitiikasta.

Keskustelemassa olivat Piia Elo (SDP), Antti Grönlund (KESK), Joachim Hesthammer (RKP), Saara Ilvessalo (VIHR), Lauri Kattelus (KOK), Robert Ojala (KD), Riikka Oksanen (VAS) ja Ville Tavio (PS). Paneelin kysymykset vaihtelivat kaupungin tarjoamista opiskelijapalveluista asuntopolitiikkaan ja joukkoliikenteestä työpaikkojen tarjontaan.

Tapahtuma tavoitti laajasti opiskelijoita, kuntavaaliehdokkaita ja paikallismedian edustajia. Paikalla saapui yli 70 osallistujaa. Lisäksi tapahtuma oli katsottavissa suorana lähetyksenä internetin välityksellä. Paneeli pidettiin täysin kaksikielisenä ja siinä kuultiin kolmea eri kieltä.

Ryhmä 40 000 on kuuden turkulaisen korkeakoulun yhteenliittymä ja se edustaa noin 37 000 opiskelijaa. Ryhmän jäseniä ovat Turun yliopiston ylioppilaskunta, Åbo Akademis Studentkår, Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUO, Studerandekåren Novium, Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO ja Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta O’Diako. 

Turun ylioppilaslehti: Tässä ovat opiskelijoiden tavoitteet kuntavaaleihin

► Katso julkaisutilaisuus ja vaalipaneeli kokonaisuudessaan Ryhmä 40 000:n Facebook-sivulta