Olet täällä

Osallistu #yksiturku-kampanjaan ja työpajoihin

Jaa +

Uutinen | 16.11.2016

Turussa on alkanut #yksiturku-kampanja, jonka tarkoituksena on saada kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset turkulaiset harrastamaan ja tekemään asioita yhdessä.

Osana kampanjaa järjestetään erilaisia monikulttuurisia työpajoja, joista yhtenä draamatyöpaja, jossa pureudutaan Suomen historiaan ja merkkihenkilöihin. Pajat vetää Tiina Puranen ja Veera Vähämaa.

Työpajaan osallistuu maahanmuuttajaryhmä (noin 20 henkilöä) Kristilliseltä opistolta. Työpajoihin tarvitaan mukaan noin 10 ”kantasuomalaista”.

Työpajan tarkempi kuvaus:

Tutustu 100-vuotisen Suomen historiaan taiteen keinoin!

Monikulttuurisissa Matka menneisyyteen -työpajoissa tutustutaan itsenäisen Suomen historiaan niin merkkihenkilöiden kuin arkipäivän sankareidenkin kautta. Osallistujat tutustuvat kiinnostaviin hahmoihin helppojen draama- ja sanataideharjoitusten avulla. Lopputuloksena syntyy tekstejä ja pieniä kohtauksia, joissa historian henkilöt kohtaavat toisiaan ja nykyihmisiä.

Voidaan pohtia vaikkapa sitä, mitä Paavo Nurmella olisi sanottavana nykypäivän urheilijalle. Tai mitä ajattelisi 1920-luvun nainen tämän päivän muodista tai tekniikasta? Entä miltä historia näyttäisi, jos kaksi eri aikakauden merkkihenkilöä olisivat kohdanneet?

Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta teatterista tai sanataiteesta. Työpajat sopivat myös muuta kuin suomea äidinkielenään puhuville! Osallistuminen on maksutonta.

Ohjaajat: Tiina Puranen ja Veera Vähämaa

Työpajojen ajat ja ilmoittautuminen:

1.12. klo 10-12 ja 14.12. klo 11.30-13.30 (Tilaa 30 ihmiselle.)                                                     

Paikka: Vanha Raatihuone, 3. kerroksen sali (Vanha Suurtori 3, Turku).

Ilmoittautuminen: Kati Leskinen kati.leskinen(at)turku.fi