Olet täällä

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän ympärillä tapahtuu

Jaa +

Uutinen | 16.4.2019

Kesä lähestyy ja moni opiskelija painaa vielä pitkää päivää. Toista kertaa järjestettävä opiskelijan mielenterveyspäivä 25.4. haluaa pysäyttää opiskelijan miettimään omaa jaksamistaan. Kuluvalla viikolla on useita mielenterveyteen liittyviä tapahtumia ja tempauksia, joilla halutaan tukea jaksamista. Mielenterveyspäivän ympärillä kampanjoidaan valtakunnallisesti kahden viikon ajan 15.4.–26.4. Kuvaa oma tapasi rentoutua ja kerro siitä meille. Käytä hashtagia #ruuhkakevät


Tiistai 23.4.

Klo 18 – 20 Nyyti ry:n hyvinvointilive: palaako pinna, koska #ruuhkakevät?

Huhtikuussa on aika pysähtyä pohtimaan omaa jaksamista opiskeluarjessa. Kalenteri täyttyy usein tenteistä, kouluprojekteista ja opinnäytetyön puurtamisesta. Kesätyötäkin pitäisi hakea. Kaiken kiireen ja ruuhkan keskellä on hyvä huolehtia omasta jaksamisesta. Vaadinko itseltäni liikaa? Onko arki yhtä suorittamista? Mitä stressi oikeastaan tarkoittaa? Kuinka stressiä ja kiireentunnetta voi helpottaa?

Tapahtumasivu

 

Keskiviikko 24.4.

Klo 10 – 11 TYY vastaa kysymyksiin kesäajan toimeentuloon liittyen

Mietityttääkö kesäajan toimeentulo? Kuinka toimia, jos kesällä ei ole töitä? Entä mitä tukiasioissa tulee huomioida, kun olet kesätöissä? TYYn sosiaalipoliittinen asiantuntija Ville Ritola vastaa kysymyksiisi opiskelijan toimeentuloon liittyen TYYn Instagramissa.

Klo 16.30 – 18 Opiskelijoiden mielenterveyspäivä: kaverikoirien rapsuttelu

TYYn Yhdenvertaisuussiipi osallistuu kampanjaan yhdessä Taikatassut -kaverikoirien kanssa, ja nyt stressiä on mahdollista tulla lievittämään hauvoja rapsuttelemalla! Taikatassut on Turun alueella toimiva Kennelliiton vapaaehtoisista koostuva kaverikoiraryhmä. 

Kaikille avoin tapahtuma järjestetään keskiviikkona 24.4. Educariumin hiekkakentällä, klo 16.30-18.00.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä: kaverikoirien rapsuttelu -tapahtumasivu


Torstai 25.4.

Koko päivän:

​Opintopsykologeilla on avoin vastaanotto opiskelijoiden mielenterveyspäivänä

Opintopsykologeilla on tarjolla on 30 min aikoja pitkin päivää. Hyvinvointipalvelujen rakennuksen ulkoeteiseen tulee tiistaina 23.4. varauslista, johon voi laittaa nimikirjaimensa. Hyvinvointipalvelut sijaitsevat osoitteessa Arwidssoninkatu 1-3A.

Tietoisuusharjoituksia luentojen alussa.

Päivän aikana voit bongata lähiopetuksessa, että luento alkaakin psykoterapeutti Arto Pietikäisen tietoisuustaitoharjoituksella. Yliopiston opettajia on ohjeistettu näyttämään tietoisuusharjoitus opetustilanteen alussa ja tarjota näin opiskelijoille hengähdyshetken opiskelupäivän keskellä.

Klo 13 - 15 Korkeakoulupapit kiertävät kampuksella

Saatat tavata yliopiston kampuksella gallup-kierroksella olevat yliopiston korkeakoulupapit Miian ja Tiinan, jotka kyselevät sekä opiskelijoilta että henkilökunnalta heidän näkemyksistään toisaalta opiskelijoita stressaavista  ja toisaalta heille iloa tuottavista asioista. Palkinnoksi vastaajille jaetaan oppilaitospappien haalarimerkkejä.

Klo 18 – 20 Kiire ja hoppu - oon ihan loppu.

Nyyti ry:n huhtikuun viimeisessä chatissa jutellaan siitä, mitä tehdä kun voimat tuntuvat uupuvan ja kun arki on yhtä suorittamista. Tuu mukaan juttelemaan siitä, miten tukea omaa jaksamista.

Chatin löytyvät Nyytin sivuilta