Olet täällä

Opiskelijajärjestöt haluavat parantaa korkeakoulutettujen työllisyystilannetta Turun seudulla

Jaa +

Uutinen | 23.9.2015

Turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden yhteinen kunnallispoliittinen vaikuttamiselin Ryhmä 30 000 järjestää kaupungintalolla 7.10. keskustelutilaisuuden teemalla ”Korkeakouluista kasvua Turun seudulle”.

Tilaisuuden tarkoituksena on nostaa esille opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden työllistymisen haasteita Turun seudulla eri näkökulmista ja etsiä yhdessä ratkaisuja tilanteeseen. Kaupungin, korkeakoulujen ja opiskelijoiden yhteisenä intressinä on pitää korkeakoulujen tuoma osaamispotentiaali seudulla talouskasvua luomassa. 

Tilaisuudessa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja liittyen opiskelijayrittäjyyteen, kansainvälisten opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksiin, opiskelujen työelämälähtöisyyteen ja alakohtaisiin eroihin opiskelijoiden työllistymisessä. Puheenvuorojen jälkeen osallistujat työstävät toimintaehdotuksiaan ryhmissä ja työryhmien tulokset kootaan lopuksi yhteen. Tuloksia on tarkoitus käyttää Ryhmä 30 000:n vaikuttamistyössä ja jalkauttaa osallistujien toimintaan omissa organisaatioissaan.

Tilaisuuteen on kutsuttu kaupungin päättäjiä, korkeakoulujen johtoa, opiskelija-aktiiveja kaikista opiskelijakunnista, elinkeinoelämän edustajia, nuorisovaltuutettuja sekä poliittisia opiskelijajärjestöjä. Ilmoittautuminen on auki 30.9.2015 asti.

Lisätietoa tapahtumasta kiinnostuneille antaa TYYn hallituksen varapuheenjohtaja ja kunnallispoliittinen vastaava Janika Takatalo (tyy-vpj@utu.fi, +358 44 796 1060)