Olet täällä

Opiskelija, valmistaudu pitkään, kuuman kesään

Jaa +

Uutinen | 24.5.2016

Kesä lähestyy ja aurinkokin on jo uskaltautunut esiin. Mutta entä, jos kesällä haluaisikin opiskella? Miten järjestyy kesän toimeentulo ja mistä saa apua, jos sairastuu? TYY on koonnut opiskelijan kesään liittyvän tietopaketin verkkosivuilleen.

KESÄOPINNOT

Kesällä voi suorittaa tenttejä, tehdä muita itsenäisiä suorituksia kuten esseitä, saada ohjausta opinnäytetyön tekemiseen sekä suorittaa esimerkiksi kenttäkursseja ja pakollisia työharjoitteluja. Opinnäytetyön kesäajan ohjauksesta kannattaa sopia aina henkilökohtaisesti oman ohjaajan/ohjaajien kanssa.

Kesän 2016 opintotarjonta löytyy Turun yliopiston intranetistä tiedekunnittain.

Sähköisiin tentteihin liittyvät ohjeet

Voit tutustua myös avoimen yliopiston kesän tarjontaan. Avoimessa opinnot ovat maksullisia. www.utu.fi/avoin

KESÄTOIMEENTULO

Opintotukea voidaan myöntää säännöllisiin tutkintoon kuuluviin opintoihin myös kesäkuukausille. Kesäopintotuki myönnetään opintosuunnitelman perusteella. Opintosuunnitelmassa opintoja tulee olla vähintään 5 op haettua opintotukikuukautta kohden.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta opiskella kesällä, etkä ole saanut kesätöitä, voit hakea asuinkuntasi sosiaalitoimelta toimeentulotukea. Toimeentulotuki on tarkoitettu tilapäiseksi avuksi ja on viimesijainen etuus. Viimesijaisuus edellyttää hakijan selvitystä siitä, ettei hän voi saada toimeentuloaan esimerkiksi ansiotyöllä, yritystoiminnalla tai muista tuloista tai varoista.

Lue lisää opiskelijan kesäajan toimeentulosta.

TYYN KANSLIA

TYYn kanslia on auki 17.6. saakka maanantaista perjantaihin 12–14 Yliopistonmäellä päärakennuksen pohjakerroksessa. Kanslia palvelee muun muassa opiskelijakorttiasioissa sekä sähköisten tenttiakvaarioiden kulkulupien aktivoimisessa.

Kanslia on suljettu 20.6.–31.7.

Kanslian ollessa suljettuna, voi tenttiakvaarion väliaikaisen avaimen opiskelijapalveluiden toimistosta (yliopistonmäki, päärakennus, pohjakerros), yliopiston päärakennuksen aulan infosta (yliopistonmäki, päärakennus, 1 krs) tai Turun kauppakorkeakoulun infosta (Rehtorinpellonkatu 3). Avain palautetaan tentin jälkeen tenttitilassa oven vieressä olevaan laatikkoon.

Katso aukioloajat ja lisätiedot.

LAKINEUVONTA

TYYn lakineuvonta jää kesätauolle 25.5. ja jatkaa taas syyskuussa.

Tarkemmat tiedot lakineuvonnasta löydät TYYn verkkosivuilta.

YLIOPISTON KIRJASTOJEN KESÄAJAT

Kaikkien Turun yliopiston kirjastojen kesäaukioloajat löytyvät yliopiston verkkosivuilta osoitteesta: http://www.utu.fi/fi/yksikot/kirjasto/kirjastot-ja-aukioloajat/aukioloajat/Sivut/home.aspx

Kirjastot sulkevat ovensa touko-kesäkuussa ja avaavat taas elokuun alussa.

Feeniks-kirjasto yliopistonmäellä palvelee koko kesän ma 9–18 ja ti-pe 9–16. Myös Quantumin kirjaston 24/7-tila on avoinna Turun yliopiston opiskelijoille koko kesän ajan.

Educariumin kirjasto on remontissa 23.5 lähtien ja avautuu vasta 15.8. Lue lisää.

Calonian kirjasto sulkeutuu Calonian remontin takia 13.5 ja sen tilalle avautuu touko-kesäkuun vaihteessa Arcanumin kirjasto. Lue lisää.

YTHS JA OPISKELIJAN TERVEYDENHUOLTO KESÄLLÄ

YTHS:n kaikki toimipisteet ovat kesällä suljettuina ainakin aikavälillä 4.7-29.7.2016. Kesäsulku saattaa olla tätä aikaa pidempi, joten tarkistathan paikkakuntakohtaiset tiedot YTHS:n sivuilta (YTHS/Toimipiste(valitse omasi)/Poikkeustiedotteet). Samalta sivulta löydät myös yhteystiedot terveydenhuollon palveluihin, joihin voit olla tarvittaessa yhteydessä kesäsulun aikana. Turun toimipiste on suljettu 4.7.–31.7.2016 ja Rauman toimipiste 20.6-12.8.2016.

Muistathan, että myös kesällä perustutkinto-opiskelijana voit käyttää YTHS:n kaikkien toimipisteiden palveluita. Voit käydä hoidossa myös sivutoimipisteessä, jos se sijaitsee opiskelupaikkakunnallasi. Listan varsinaisista toimipisteistä ja sivutoimipisteistä löydät YTHS:n nettisivuilta.

Jos valmistut kevätlukukaudella 2016 voit käyttää YTHS:n palveluita valmistumisestasi huolimatta yhtä pitkään kuin ylioppilaskuntajäsenyytesikin on voimassa, eli tarran mukaisesti heinäkuun 2016 loppuun. Jos jatkat opintojasi tulevana lukukautena / lukuvuonna, voit käyttää palveluja vanhalla lukukausi- / lukuvuositarralla elokuun loppuun (31.8.) saakka. Syyskuun alusta alkaen opiskelijakortissasi tulee olla voimassaoleva lukukausi- / lukuvuositarra tai opintotoimiston läsnäolotodistus todisteena ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamisesta.

Jos olet kesällä lähdössä matkalle, muista hoitaa rokotukset ja tarvitsemasi reseptit kuntoon ajoissa. Lisätietoja YTHS:n matkailuneuvonnan sivuilta: http://www.yths.fi/matkailuneuvonta. Tutustu myös THL:n toimittamaan Matkailijan terveysoppaaseen.

OPISKELIJAKAUPUNKI TURKU EI NUKU KESÄLLÄKÄÄN

Turussa tapahtuu paljon myös kesällä. Turun seudun tapahtumakalenteri kokoaa yhteen kaikki kesän aktiviteetit kulttuurista urheiluun ja erikoisempiin tapahtumiin.

kalenteri.turku.fi