Olet täällä

Onko järjestösi vuoden 2019 TYY International Awardin voittaja?

Uutinen | 28.10.2019

Onko järjestösi tehnyt töitä kannustaakseen kansainvälisiä opiskelijoita osallistumaan toimintaan? Oletteko järjestäneet tänä vuonna onnistuneita tapahtumia, jotka soveltuvat sekä suomenkielisille että ei suomea puhuville opiskelijoille?

Englanninkielisen viestinnän ja kansainvälisille opiskelijoille sopivien tapahtumien lisäksi TYY International Award -palkinnon voittaja on aktiivinen järjestö ja innokas kehittämään kansainvälisten opiskelijoiden osallistumismahdollisuuksia ja edunvalvontaa.

Seuraavat teot lisäävät järjestön mahdollisuutta voittaa TYY International Award:

  • Tapahtumien soveltuvuus sekä kansainvälisille että kotimaisille opiskelijoille
  • Järjestön viestintä englanniksi suomen ohella
  • Kansainvälisten opiskelijoiden ottaminen huomioon edunvalvonnassa
  • Kansainväliset aktiivijäsenet

Lue lisää TYYn kansainvälisyysohjeesta

Jos järjestösi täyttää kriteerit tai sillä on muita hyviä ominaisuuksia, ehdota sitä TYYlle! Paras hakija voittaa TYY International Award -palkinnon 2019!

Kilpailuun voivat osallistua kaikki TYYn järjestöt. Voit myös halutessasi ehdottaa jotain muuta TYYn järjestöä palkinnon voittajaksi. Kilpailu on auki  28.1011.11. klo 23:59. Voittaja julkaistaan ​​marraskuun lopussa.

Kilpailu on päättynyt! Kiitos kaikille hakijoille!

Lisätietoja:

Satu Nurmi, Kansainvälisten asioiden asiantuntija: tyy-internationalspecialist@utu.fi

Tutustu aiempien vuosien voittajiin:

2018 Hybridi ry

”Hybridin kv-toiminta oli ennen vuotta 2018 käytännössä olematonta. Vuoden 2018 hallitus päätti kuitenkin panostaa kv-asioihin. Tähän ei riittänyt pelkästään oman toiminnan parantaminen vaan parannukseen otettiin mukaan myös jäsenjärjestöt. Syntyi Hybridin kv-jaosto, missä Hybridin ja ainejärjestöjen kv-vastaavat järjestävät kv-opiskelijoille tapahtumia ja pyrkivät saamaan heitä mukaan ainejärjestöjen toimintaan. Toimintaan mukaan lähtemistä pyrittiin helpottamaan mm. parantamalla englanninkielistä tiedottamista. Ainejärjestöjä tuotiin esille kv-opiskelijoille TYYn infotorin ja Welcome Fairin lisäksi järjestämällä heille piknik ja joulukuussa pikkujoulut. Lopulta kaikki ponnistaminen kannatti ja Hybridi sai ensimmäistä kertaa sen historiassa TYYn International Award palkinnon. Hybridi pyrkii edelleen saamaan halukkaat kv-opiskelijat mukaan jäsenjärjestöjen toimintaan ja sen kv-jaosto tulee jatkossakin kehittämään tapoja, jotta tässä onnistutaan.”

Sami Spets, Hybridi ry:n kansainvälisten asioiden vastaava 2019

Muut hakijat 2018

CIA TuKY (kunniamaininta)

Step Europe

Asteriski ry

ELSA Turku ry

 

2017 Mañana ry

"Mañana on espanjan kielen ainejärjestönä jo perusluonteeltaan hyvin kansainvälinen. Olemme yleisesti pyrkineet ottamaan vaihtarit ja muut kansainväliset opiskelijat huomioon muun muassa viestimällä aina vähintään kahdella kielellä sekä suuntaamalla viestintää myös kv-opiskelijat tavoittaviin kanaviin. Myös monet perinteiset tapahtumamme ovat ilmapiiriltään kansainvälisiä, esimerkkinä Fiesta Latina sekä Dia de los Muertos -sitsit sekä bileet. Tapahtumien mainonnassa on hyvä painottaa sitä, että kansainväliset opiskelijat ovat tervetulleita muiden tavoin.

Voittovuonna järjestöömme nimettiin ensimmäistä kertaa kansainvälisyysvastaava, joka piti omalta osaltaan huolta erityisesti siitä, että myös kv-opiskelijat otetaan huomioon. Lisäksi hän pyrki mainostamaan tapahtumiamme sekä toimintaamme eritoten kansainvälisille opiskelijoille. Perinteisten tapahtumiemme lisäksi järjestimme muun muassa säännöllisesti kansainvälisiä lautapeli-iltoja, joihin saimme myös espanjankielisiä osallistujia. Samalla kaudella melko pienikokoisessa järjestössämme oli onneksemme kaksi erittäin aktiivisesti osallistuvaa kv-opiskelijaa.

Järjestömme suosittelee ehdottomasti osallistamaan myös kansainvälisiä opiskelijoita! Tapahtumiin saa todella hyvin lisäenergiaa ja erilaista näkökulmaa. Myös kielitaito kehittyy ja usein syntyy mahdollisuus verkostoitua ja luoda jopa elinikäisiä ystävyyssuhteita. TYY:n palkinto oli hieno tunnustus työstämme kansainvälisyyden eteen. Jatkossa pyrimme pitämään saman suunnan toiminnassamme järjestömme kunnioittamien arvojen mukaisesti."

Samuli Ojajärvi, Mañana ry puheenjohtaja 2018

Muut hakijat 2017

ELSA (kunniamaininta)

Turun yliopiston kemistit TYK ry

Turun yliopiston Politiikan tutkimuksen klubi ry

 

2016 TYK ry  

"TYKryn kansainvälisyysasiat olivat varsin nimellisiä ennen vuosia 2015–2016, jolloin niihin alettiin oikeasti panostaa. Tie oli hieman kivinen kv-opiskelijoiden saavutettavuuden ja kv-asioiden matalan priorisoinnin takia, mutta lopulta työ tuotti tulosta ja saimme International Awardsin ensimmäisenä järjestönä. Tuntui hyvältä nähdä, että kansainvälisyyden eteen tehtyä työtä arvostettiin myös oman hallituksen ulkopuolella. Kansainvälisyys on edelleen tärkeä hallitusvirka TYKryssä ja ilolla seuraan sen kehittymistä. Innostuin myös hakemaan Hybridin kv-vastaavaksi ja olen päässyt vielä kerran kehittämään kv-asioita auttamalla jäsenjärjestöjemme kv-vastaavia. Eniten kansainvälisyyden eteen töitä tehnyt ja toimintaansa kehittänein voittakoon!"

Enni Mannila, TYK ry:n kv-vastaava 2015–2016, nykyinen Hybridi ry:n kv-vastaava

Muut hakijat 2016

Turun KY

European Law Students' Association

Anglica ry

Germanica ry

TYRMY Turun Yliopiston Raskaan Musiikkin Ystävät/ University of Turku Metal Club

EGEA Turku