Olet täällä

Moodleen muutoksia – opiskelijan tietoturva paranee, mutta tili on aktivoitava vuosittain

Uutinen | 11.8.2020

Moodle on päivitetty uuteen versioon. Uuden version myötä muun muassa käyttämättömiä tilejä voidaan jatkossa poistaa. Tästä syystä kaikkien Moodlen käyttäjien tulee jatkossa kirjautua Moodleen vähintään kerran vuodessa niin kauan kuin käyttäjä haluaa tietojensa säilyvän Moodlessa. Käyttäjätilien poisto tapahtuu automaattisesti eikä siitä lähde ennakkovaroitusta.

Kurssialueet tyhjennetään jatkossa säännöllisesti

Moodlen uudistusten myötä opiskelijan tietoturva paranee ja kurssialueilta poistetaan opiskelijoiden henkilötiedot ja kurssityöt, kun kurssin viimeisestä suoritusmahdollisuudesta on kulunut 6 kuukautta. Tämän jälkeen kyseisen kurssin materiaaleihin ei enää pääse käsiksi.

Tietosuoja-asetus vaatii poistamaan kursseilta henkilötiedot. Henkilötietojen poisto poistaa myös opiskelijan kirjautumisen kurssille eikä oppimateriaaleihin tai omiin kurssitehtäviin enää sen jälkeen pääse käsiksi. Jatkossa opiskelijan kannattaa tallentaa Moodle-kursseilta itselleen oppimateriaalit ja kurssityöt, joita hän tarvitsee vielä myöhemmin.

Ota käyttöön Turun yliopiston Seafile ja pidä materiaalit tallessa

Jokaisella Turun yliopiston opiskelijalla on ilmaiseksi käytössään 100 Gt kokoinen Seafile-pilvitallennuspalvelu. Se on yliopiston IT-palveluiden ylläpitämä, tietoturvallinen ratkaisu, jonka data säilytetään yliopiston konesaleissa.

Suosittelemme käyttämään jatkossa Sealifea kurssitöiden säilytystilana Moodlen sijasta.

Seafileen pääset kirjautumaan utu-tunnuksillasi täältä

Lisätietoa uusista ominaisuuksista, mahdollisuuksista ja käytännöistä löytyy täältä