Olet täällä

Mitä kuuluu Zimbabwen Aids-orvot ry:lle?

Jaa +

Uutinen | 17.10.2016

Viime viikolla 10.-16. lokakuuta vietettiin kehitysyhteistyöviikkoa. Yksi viikon vieraista oli Zimbabwen Aids-orvot ry, jota TYY on tukenut jo useita vuosia opiskelijoiden vapaaehtoisten kehitysyhteistyömaksujen avulla.

Zimbabwen aids-orvot ry tekee Zimbabwen pääkaupungin Hararen esikaupungissa Dzivarasekwassa työtä 400  lapsen koulunkäynnin ja hyvinvoinnin eteen. He muun muassa tarjoavat lapsille päivittäin lämpimän aterian, järjestävät tukiopetusta ja kulttuuritoimintaa. Paikan päällä Zimbabwessa toiminta pyörii vuonna 2002 perustetun Dzikwa Trust -säätiön avulla.

Keittiössä valmistetaan ruokaa Dzikwa-toimintakeskuksen lapsille

Zimbabwen Aids-orvot kertoo kuulumisistaan aina muutaman kerran vuodessa lähetettävässä kummikirjeessä. Huhtikuussa kerrottiin muun muassa, että paikallinen orpolasten toimintakeskus siirtyi lahjoituksen ansiosta osittain käyttämään aurinkoenergiaa, mikä helpottaa varsinkin IT-luokan toimintaa ajoittain pitkienkin sähkökatkojen vaivaamassa maassa. Lisäksi kirjoitettiin, että toimintakeskuksessa ja eri projekteissa on ollut palkatun henkilöstön lisäksi mukana vapaaehtoisina niin paikallisia opiskelijoita kuin Suomesta ja muualta Euroopasta tulleita vapaaehtoisiakin.

Syyskuun kirjeessä uutisoitiin, että useampi viime vuoden paikallisesta koulusta valmistunut on saanut jatko-opiskelupaikan: kaksi stipendillä Kiinasta, yksi Turkista ja kaksi oppisopimuksella Zimbabwe Aviasta. Haasteita toiminnalle ja zimbabwelaisten tukijoiden löytämiselle on aiheuttanut se, että Zimbabwessa on tällä hetkellä kova käteispula. (Maassa käytetään valuuttana Yhdysvaltain dollareita.) Positiivista puolestaan on, että Zimbabwen Aids-orpojen toisen perustajan Oili Wuolteen syntymäpäiväjuhlakeräys tuotti varoja lasten ruokailun tukemiseen yli sadan päivän ajaksi. Myös TYY osallistui syntymäpäiväkeräykseen.

Voit halutessasi tukea Zimbabwen Aids-orpoja TYYn kautta muulloinkin kuin jäsenmaksun yhteydessä kerättävällä vapaaehtoisella kehy-lahjoituksella. Zimbabwen Aids-orpojen lisäksi toinen kohde TYYn jäsenten vapaaehtoisille lahjoituksille on oma Meksiko-projektimme, josta kirjoitettiin jo keväällä.

► Lue juttu TYYn Meksiko-hankkeesta wixarika-alkuperäiskansan kanssa

Paranna maailmaa vaikka yhden ison tuopin hinnalla - tietoa vapaaehtoisista kehitysyhteistyömaksuista

Zimbabwen Aids-orvot ry:n toiminta