Olet täällä

Miika Tiainen ehdolla Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi

Tiedote | 20.9.2017

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) esittää Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) vuoden 2018 puheenjohtajaksi Miika Tiaista. TYYn edustajisto valitsi Tiaisen ehdokkaakseen kokouksessaan 20.9.

Miika Tiainen on 23-vuotias kauppatieteiden ylioppilas, joka on toiminut vuoden 2017 TYYn hallituksen puheenjohtajana. Aikaisemmin Tiainen on toiminut muun muassa TYYn hallituksen varapuheenjohtajana, Turun kauppakorkeakoulun johtokunnan jäsenenä sekä Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry:n hallituksen jäsenenä.

Tiainen näkee ylioppilasliikkeen roolin paitsi vankkana opiskelijan edunvalvojana, myös sukupolvensa tulkkina esimerkiksi tulevaisuuden työelämään, eläkejärjestelmiin ja elinikäiseen oppimiseen liittyvissä kysymyksissä.

”Tässä epävarmassa maailmassa tarvitaan enemmän luottamusta, kunnioitusta ja toivoa. Tarvitaan vahvoja, moniäänisyyttä puolustavia yhteisöjä. Ylioppilasliike on osoittanut yhä uudelleen ja uudelleen olevansa sellainen. Uskon myös, että me voimme olla yhteiskuntaa entistä vahvemmin muuttava voima. Siksi haluan asettua ehdolle SYL:n puheenjohtajaksi vuodelle 2018”, Tiainen toteaa.

Tiaisen intohimo on sparraamisessa, visioinnissa, yhteisön kehittämisessä ja muiden tukemisessa. TYYn hallituksen puheenjohtajana hän on saanut johtaa moniäänistä työyhteisöä ja nähdä sen kehittyvän.

”Olen tehnyt Miikan kanssa töitä erilaisissa pesteissä jo vuodesta 2013 saakka. Miikan kanssa voi aina luottavaisin mielin aloittaa uutta projektia, sillä asiat etenevät organisoidusti. Hän osaa huomata tiimin jokaisen jäsenen vahvuudet ja motivoida työhön näiden perusteella”, kuvailee Tiaisen kampanjapäällikkö Paula Peltomaa.

”Miikan kanssa on todella miellyttävää työskennellä. Hänellä on kehittävä ote asioihin, mutta Miika ei jyrää omaa mielipidettään vaan luo olosuhteet, joissa kaikki pääsevät osallistumaan. SYL ansaitsee Miikan kaltaisen määrätietoisen johtajan, jolla on ihmisten kanssa toimimisen kannalta välttämätöntä empatiaa”, toteaa TYYn pääsihteeri Rauli Elenius.

SYL:n puheenjohtaja ja hallitus vuodelle 2018 valitaan liittokokouksessa

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) valitsee liittokokouksessaan puheenjohtajan ja hallituksen vuodelle 2017 sekä päättää liiton taloudesta ja toiminnasta. Liittokokous järjestetään 17.–18. marraskuuta Tampereella.

SYL eli Suomen ylioppilaskuntien liitto ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 132 000 yliopisto-opiskelijaa Suomessa. SYL:n jäseniä ovat Suomen kaikkien yliopistojen ylioppilaskunnat. Ylioppilaskunta on julkisoikeudellinen yhteisö, jota säätelee yliopistolaki.

Lisätietoja:

Rauli Elenius
TYYn pääsihteeri
tyy-paasihteeri@utu.fi
puh. +358 40 055 1931

Miika Tiainen
TYYn hallituksen puheenjohtaja
tyy-pj@utu.fi
puh. +358 45 320 5125