Olet täällä

KV-supertuutori 2015 Jortikka: ”Tuutorointi tulee moninkertaisena takaisin”

Uutinen | 15.12.2015

Maija Jortikka on uusi kv-Supertuutori 2015. Kansainväliset opiskelijat saivat ehdottaa omaa tuutoriaan vuoden KV-Supertuutoriksi.

Maija Jortikka opiskelee Turun yliopistossa biologiaa toista vuotta. Hän lähti tuutoriksi, koska halusi tavata ulkomaalaisia opiskelijoita.

– Minua kiinnosti vaihtaa kuulumisia muista kulttuureista tulleiden opiskelijoiden kanssa. Halusin myös esitellä opiskelijoille suomalaista kulttuuria ja yliopistoamme, Jortikka kertoo.

Hänen tuutoriryhmäänsä kuului neljä ranskalaista perustutkinto-opiskelijaa ja yksi venäläinen tohtoriopiskelija.

– Syksyn kohokohta oli se, kun teimme porukalla retken Pyhämaahan vanhempieni luokse. Olimme siellä yötä; saunoimme puulämmitteisessä saunassa ja söimme kaalilaatikkoa. Luulen että se oli heille jokaiselle valtavan hieno kokemus.

Jortikka on tavannut tuutoroitaviensa kanssa pitkin syksyä: he ovat laittaneet ruokaa säännöllisesti toistensa kämpillä.

– Tänään menemme tekemään pipareita, ja tuutoroitavat lupasivat laitta minulle quichea, juustopiirasta.

Jortikan mukaan tuutoriksi kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan.

– Olen saanut hyviä kansainvälisiä ystäviä ja niin paljon uusia kokemuksia! Totta kai tuutoroinnissa on myös hieman työtä, mutta tuutorointi on niin palkitsevaa, että se tulee moninkertaisena takaisin.

Maija Jortikka ei ehdi itse keväällä tuutoriksi, koska hän on tiiviimmin mukana ainejärjestönsä toiminnassa. Hänet voi nähdä myös kevään Hybridispeksissä.

– Ehkä sitten syksyllä taas uudelleen, Jortikka päättää.

 

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) valitsi kv-Supertuutorin sekä Supertuutorin 2015 saatujen ehdotusten perusteella. Supertuutoriksi valittiin Nestori Liminka. TYY onnittelee lämpimästi Supertuutoreita. Suuri kiitos kaikille vuonna 2015 tuutorina toimineille!

Lue myös:

Supertuutori Liminka: ”Tärkeintä on olla läsnä, kysellä kuulumisia ja kannustaa fukseja”

Haluaisitko toimia tuutorina vuonna 2016? Lue lisää:

Yliopiston intrassa: Tuutorointi

 

Teksti ja kuva: Hannu Aaltonen