Olet täällä

Kinokoplan kevätsarja alkaa: vieraana Jussi-palkittu elokuvaohjaaja Aleksi Salmenperä

Jaa +

Uutinen | 12.2.2019

Elokuvakerho Kinokoplan sarjaliput ovat nyt ennakkomyynnissä Bar Kukassa, Kirjakahvilassa ja  TYY:n kansliassa. Itse sarja alkaa Logomolla sunnuntaina 17.2.

Turun yliopiston ylioppilaskunnan elokuvakerho Kinokoplan tämänkeväinen sarja alkaa Logomolla sunnuntaina 17.2. Kauden aloittaa Aleksi Salmenperän talkoovoimin syntynyt draamakomedia Tyhjiö, ja paikan päällä nähdään myös itse ohjaaja. Kinokoplalaiset odottavat innoissaan Salmenperän vierailua. Ohjaaja Salmenperää haastattelee Kinokoplan puheenjohtaja Axel Ojala.

Tyhjiön vahvan kotimaisen aloituksen jälkeen siirrytään seitsemänkymmentäluvun Yhdysvaltoihin Colorado Springsiin. Oscar-ehdokkuuksia kerännyt BlacKkKlansman on ohjaaja Spike Leelle ominaiseen tyyliin poliittisesti kantaaottava  ja visuaalisesti vaikuttava teos. Muita kevätsarjan kohokohtia ovat ruotsalaisen Ali Abbasin sympaattinen Raja, jossa maaginen fantasia ja realistinen nykyhetki kauniisti sekoittuvat, ja venäläisen Kirill Serebrennikovin sielukas neuvostorock-elokuva Kesä. Mukaan mahtuu myös muun muassa Astrid Lindgrenin tarina Pernille Fischer Christensenin elokuvassa Nuori Astrid ja Chloé Zaon ohjaama rodeomaailmaan sijoittuva koskettava The Rider-elokuva.

Sarjakortilla jokaiseen yhdeksään elokuvaan

Tuttuun tapaan näytöksiin myydään sarjakortteja, jotka oikeuttavat pääsyn jokaiseen yhdeksään

elokuvaan. Kortit ovat jo myynnissä, ja omansa kannattaakin hakea joko TYY:n kansliasta, Kirjakahvilasta tai Bar Kukasta. Kortti maksaa opiskelijoille voimassa olevalla opiskelijakortilla 22 euroa ja normaalihintaisena 25 euroa. Eri värit oikeuttavat eri näytöksiin, eikä aikoja voi vaihtaa keskenään: oranssi kortti käy kello 17 ja violetti kello 20 näytökseen. Ennakkomyynnin lisäksi kortteja voi ostaa myös ennen näytösten alkua. Yksittäislippuja myydään viiden euron hintaan kymmenen minuuttia ennen näytöksen alkua salin ovelta.

Elokuvanäytökset järjestetään Logomon Kino-salissa (entinen Move 2-sali) osoitteessa Köydenpunojankatu 14. Logomon Kino-saliin on esteetön pääsy.

 Kevätsarja:

  • 17.2. Aleksi Salmenperä: Tyhjiö  (Suomi, 2018, K12), Ohjaaja Aleksi Salmenperä vieraana näytöksissä
  • 24.2. Spike Lee: BlacKkKlansman (Yhdysvallat, 2018, K12)
  • 3.3. Pawel Pawlikowski: Cold War (Puola, Ranska, Iso-Britannia, 2018, K12)
  • 10.3. Chloé Zhao: The Rider (Yhdysvallat, 2017, K12)
  • 17.3. Kirill Serebrennikov: Kesä (Venäjä,Ranska, 2018, K12)
  • 24.3. John Carroll Lynch: Lucky (Yhdysvallat, 2017, S)
  • 31.3. Ali Abbasi: Raja (Ruotsi, Tanska, 2018, K12)
  • 7.4. Steve McQueen: Widows (Iso-Britannia, Yhdysvallat, 2018, K16)
  • 21.4. Pernille Fischer Christensen:Nuori Astrid (Ruotsi, Tanska, 2018, K16)

Tiedot kevään elokuvista

17.2. Aleksi Salmenperä: Tyhjiö  (Suomi, 2018, K12)

Tyhjiö on mustan huumorin säväyttämä kertomus menestyksen paineista, joiden keskellä huojuvat niin henkilökohtaiset periaatteet kuin avioliittokin. Elokuvassa nähdään talkoolaisina suomalaisen elokuvan crème de la crème.

24.2. Spike Lee: BlacKkKlansman (Yhdysvallat, 2018, K12)

Arvostetun ohjaajan palkitussa elokuvassa afroamerikkalainen poliisi onnistuu soluttautumaan puhelimitse valkoista ylivaltaa ajavan Ku Klux Klaanin sisäpiiriin esittämällä rotusorron kannattajaa. Kuuden Oscarin ehdokas nähdään Logomossa Oscar-juhlia edeltävä iltana.

3.3. Pawel Pawlikowski: Cold War (Puola, Ranska, Iso-Britannia, 2018, K12)

Puolalaisen Pawlikowskin elokuva on henkilökohtainen ja samalla universaali rakkaustarina kahdesta muusikosta kylmän sodan varjostamassa Puolassa. Elokuvan keskiössä ovat kuoronjohtaja Wiktor, joka kiertää Puolan maaseutua keräämässä perinteisiä kansanmusiikin melodioita ja itsevarma laulaja Zula.

10.3. Chloé Zhao: The Rider (Yhdysvallat, 2017, K12)

Miten pitää toivoa yllä, kun elämän suurin intohimo saattaa myös johtaa kuolemaan? Rodeosankari Brady Blackburn (Brady Jandreau) elää ratsastamisesta, mutta vakavan onnettomuuden jälkeen lääkäri kieltää häneltä rodeokilpailuihin osallistumisen.

17.3. Kirill Serebrennikov: Kesä (Venäjä,Ranska, 2018, K12)

Kesä on kuvaus venäläisen rock-musiikin synnystä, sen toiveikkuudesta ja vaarallisuudesta. Elokuva sijoittuu vuoden 1981 Leningradiin (entinen Pietari) ja sen keskiössä on musiikki ja kesän häilyvä hetkellisyys Neuvostoliiton poliittisesti painostavissa kulisseissa. Serebrennikov viimeisteli elokuvansa kotiarestista käsin.

24.3. John Carroll Lynch: Lucky (Yhdysvallat, 2017, S)

Lucky kertoo elämänsä loppupuolella olevan 90-vuotiaan Luckyn (Harry Dean Stanton) jokapäiväisistä rutiineista aina aamuisista joogaliikkeistä kaupungille tuttuun baariin kävelyyn asti. Luckyn toimet keskeytyvät eräänä aamuna kaatumiseen, mikä saa hänet pohtimaan omaa vanhentumistaan ja kuolemansa kohtaamista. Elokuva jäi edesmenneen Stantonin viimeiseksi.

31.3. Ali Abbasi: Raja (Ruotsi, Tanska, 2018, K12)

Fantasiaa realismiin sekoittava Raja nostaa esiin ulkopuolisuuden ja vähemmistön tematiikkaa. Elokuvassa käydään rajankäyntiä niin Suomen ja Ruotsin kuin myös sukupuoli-identiteettien välillä. Palkitussa ruotsalaiselokuvassa nähdään myös arvostetun Guldbagge-palkinnon roolistaan voittanut suomalainen Eero Milonoff.

7.4. Steve McQueen: Widows (Iso-Britannia, Yhdysvallat, 2018, K16)

Palkitun ohjaajan yhteiskunnallisesti kantaa ottavassa toimintaelokuvassa nähdään vahva naisporukka ottamassa oikeudet omiin käsiinsä. Elokuva sijoittuu nykyajan Chicagoon ja sitä  tähdittävät muun muassa Oscar-palkittu näyttelijä Viola Davis, Michelle Rodrigues ja Liam Neeson.

21.4. Pernille Fischer Christensen:Nuori Astrid (Ruotsi, Tanska, 2018, K16)

Astrid Ericsson (Alba August) elää kotitöiden täyttämää elämää, jota rytmittävät kirkossakäynti perheen kanssa ja satunnaiset tanssit kylällä. Tavanomainen arki muuttuu, kun Astrid pääsee työskentelemään paikallisen lehden toimitukseen. Koskettava elokuva kertoo rakastetun kirjailija Astrid Lindgrenin nuoruudesta.

Kinokopla on vuonna 1965 perustettu elokuvakerho, joka pyrkii tuomaan elokuvaelämyksiä edullisesti ja monipuolisesti turkulaisten saataville. Elokuvakerhon toimintaa pyörittää Turun yliopiston ylioppilaskunnan valitsema elokuvatoimikunta, jonka tarkoituksena on elokuvasarjan ja muiden elokuva-aiheisten tapahtumien järjestämisen avulla edistää audiovisuaalisen kulttuurin tuntemusta.

Lisätietoja saat nettisivuiltamme www.kinokopla.fi, facebook-sivuiltamme tai tiedustelemalla osoitteesta kinokopla@utu.fi.

Tervetuloa elokuviin!