Olet täällä

Kiinnostaisiko toimittajan työ? Hae kehitysyhteistyöliitteen päätoimittajaksi

Jaa +

Uutinen | 22.4.2015

– Jännittävin ja mieleenpainuvin hetki oli, kun sain haastatella Tarja Halosta Venäjä-aiheiseen juttuun, kertoo Kehitysyhteistyöliitteen 2014 päätoimittaja Julia Litokorpi.

Turun ylioppilaslehden välissä julkaistaan lokakuussa Kehitysyhteistyöliite, jolle haetaan parhaillaan päätoimittajaa. Liitteen levikki on noin 10 000 kappaletta ja se jaetaan Turun Ylioppilaslehden välissä. Noin 16-sivuisen liitteen tarkoituksena on tiedottaa Turun yliopiston opiskelijoille kehitysmaista, kehitysyhteistyöstä ja vaikutusmahdollisuuksista.

Kehitysyhteistyöliitteen päätoimittajan haku on nyt auki ja päättyy 1.5.2015.

Kysyimme viime vuoden päätoimittajalta Julia Litokorvelta fiiliksiä viime vuoden projektista ja terveisiä uusille hakijoille.

Mikä oli mieleenpainuvin hetki Kehitysyhteistyöliitteen päätoimittajana?

– Jännittävin ja mieleenpainuvin hetki oli, kun sain haastatella Tarja Halosta Venäjä-aiheiseen juttuun. Vaikka minua jännitti aivan uskomattoman paljon, sain huomata, että ihmisiä ne entiset presidentitkin ovat. Lisäksi kansikuvituksen tekeminen #kutsumua-kampanjan tyyppisesti oli siistiä. Sain tavata useita opiskelijoita ja keskustelua maailman ja kehitysyhteistyön tilasta syntyi paljon, Litokorpi kertoo.

Mitä opit?

– Päätoimittajana opin aivan valtavasti organisoinnista ja tehtävien aikatauluttamisesta. Taitto, juttujen kuvitus ja painoon saattaminen lyhyessä ajassa ei aina ole helppoa, mutta kun keskusteluyhteydet ovat hyvät, kaikki kyllä järjestyy. Lisäksi opin paljon käytännön seikoista, kuten nauhureista ja niiden toimivuudesta, haastattelupyynnöistä, pohjatyön tekemisestä sekä tietysti kehitysyhteistyöstä.

Paljonko tiesit kehitysyhteistyöstä etukäteen?

– Olin ollut mukana muutamassa hankkeessa partioharrastukseni vuoksi. Opin päätoimittajan todella paljon kehitysyhteistyöstä ja sen perusperiaatteista. Tärkeämpää kuin jo olemassa oleva tieto, on motivaatio ja kyky hankkia tietoa.

Kenen kanssa teit yhteistyötä?

– Yhteistyötä tein Tylkkärin päätoimittaja Laurin kanssa, kansainvälisten asioiden asiantuntijan Satun kanssa, sekä tietysti muiden toimittajien ja taittajan kanssa. Suurena apuna toimi KEPA eli yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntijajärjestö. Tietoa ja apua saa aina, kunhan rohkeasti kysyy.

Millaisia terveisiä lähettäisit seuraavalle päätoimittajalle?

– Tämä on todella opettavainen ja aivan huikea homma! Suosittelen lämpimästi kaikille toimittajan urasta kiinnostuneille. Tällä kokemuksella minulle on auennut monia muita mahdollisuuksia saada tekstejäni esille ja julkaistuksi. Tehtävään saa perehdytyksen, joten olkaa huoletta!

Lue lisää:

Kehitysyhteistyöliite 2014

Päätoimittajan hakukuulutus

Hae vuoden 2015 kehy-liitteen päätoimittajaksi

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen osoitteeseen tyy-jarjestosihteeri@utu.fi viimeistään 1.5.2015.

Päätoimittajan työsuhde kestää vuoden 2015 loppuun. Tehtävästä maksetaan 700 euron palkkio. Työ alkaa toukokuussa 2015 tai sopimuksen mukaan.