Olet täällä

Kesäinfo opiskelijalle

Uutinen | 3.6.2021
Kokosimme infopaketin kesäopintoihin ja kesän toimeentuloon, terveydenhuoltoon sekä TYYn palveluihin liittyen. Toivotamme jokaiselle opiskelijalle hyvää kesää! Toivottavasti tapaamme syksyllä jo erilaisissa merkeissä ja livenä.

UUSI OPINTOTIETOJÄRJESTELMÄ PEPPI KÄYTTÖÖN KESÄLLÄ

​Uusi Peppi-opintotietojärjestelmä korvaa kesällä 2021 nykyisistä Turun yliopiston järjestelmistä Nettiopsun, Opsun, hops-järjestelmän, avoimen yliopiston Nettiopsun ja Rekan, jotka poistuvat käytöstä 24.6.2021 alkaen. Turun yliopiston opintorekisteri on näin ollen kiinni 24.6.–1.8.2021. Pepin opetussuunnitelma- ja opetusohjelmaosio, opinto-opas ja Lukkarikone toimivat kuitenkin opintorekisterin ollessa kiinni. Kun opintorekisteri suljetaan juhannuksesta alkaen, siirtyvät vielä käytössä olevat järjestelmät Nettiopsu, hops-järjestelmä ja Avoimen yliopiston Nettiopsu lukukäyttöön, joka kestää toukokuun loppuun 2022 saakka. Tämä tarkoittaa, että poistuvista järjestelmistä voi tarkastella tietoja, mutta mitään tietoja ei voi päivittää niihin.

Kursseille ja tentteihin ilmoittaudutaan ja 2.8. alkaen Pepissä. Tarkemmat ilmoittautumisaikataulut annetaan tiedekunnista tai vastaavista yksiköistä.

► Lue lisää uudesta Peppi-opintotietojärjestelmästä (intranet-linkki, vaatii kirjautumisen, uuden opiskelijat voivat kirjautua yliopiston tunnukset saatuaan)

LUKUVUOSI-ILMOITTAUTUMINEN

Turun yliopiston lukuvuosi-ilmoittautumisaika tutkinto-opiskelijoille on 1.6.–31.8.

HUOM! Jatkavien opiskelijoiden kannattaa tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen tänä vuonna jo kesäkuussa, sillä 24.6.–1.8.2021 lukuvuosi-ilmoittautumisissa on katko, kun yliopistossa siirrytään uuden opiskelijatietojärjestelmän käyttöön.

Lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan TYYn jäsenmaksu. YTHS-maksu maksetaan erikseen Kelalle.

Huom! Nettiopsusta suoraan maksettuna ilmoittautuminen näkyy välittömästi. Verkkopankissa maksettuna tietojen siirtoon pankista opintorekisteriin kuluu aikaa 3-5 pankkipäivää, ota huomioon tämä viive!

Lue lisää ilmoittautumisesta

Lue lisää jäsenmaksusta

OPISKELIJAKORTTI

Voit käyttää joko fyysistä tai sähköistä opiskelijakorttia eli Frank Appia. Fyysiseen opiskelijakorttiin tarvitset joka lukuvuosi uuden lukuvuositarran, jonka voit noutaa TYYn kansliasta yliopistoon ilmoittautumisen eli jäsenmaksun
maksamisen jälkeen. Tarroja jaetaan 2.8. alkaen.

OPISKELIJAKORTIN TILAAMINEN KESÄLLÄ

Frank App palvelee koko kesän ajan virallisena opiskelijatunnisteena. Digitaalisen opiskelijakortin avulla saat käyttöösi kaikki edut. Frank Appista voit myös ostaa digitaalisen ISIC-lisenssin kesän ja syksyn reissuja silmällä pitäen! Uutena opiskelijana saat Frank Appin tai kortin elokuusta alkaen osoitteesta www.frank.fi.

KESÄOPINNOT

Kesällä voi suorittaa tenttejä, tehdä muita itsenäisiä suorituksia kuten esseitä, saada ohjausta opinnäytetyön tekemiseen sekä suorittaa esimerkiksi kenttäkursseja ja pakollisia työharjoitteluja. Opinnäytetyön kesäajan ohjauksesta kannattaa sopia aina henkilökohtaisesti oman ohjaajan/ohjaajien kanssa. Yliopiston läsnäolevat perustutkinto-opiskelijat voivat osallistua myös maksutta yliopiston itse järjestämiin avoimen yliopiston opintoihin opiskelijakiintiöiden puitteissa.

Huomaathan, että kesäkuun 1. päivän ja elokuun 31. päivän välisenä aikana järjestettyjen sähköisten tenttien tulokset on julkistettava pääsääntöisesti 5.9. mennessä. Tämä poikkeaa normaalista kolmen viikon säännöstä. 
 
 

KESÄTOIMEENTULO

Kesäajan (1.6.-31.8.) opintotuki täytyy hakea erikseen Kelasta. Tukea voi saada esimerkiksi luentokursseihin, kirjatentteihin, työharjoitteluun tai opinnäytetyön tekemiseen. Kesäopintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus.
Jos opiskelija saa yleistä asumistukea, sen maksaminen jatkuu kesäopinnoista riippumatta. Kesäopintotuki myönnetään hakemuksen mukaisesti. Opintotuki myönnetään siis sille ajalle, jolle opiskelija on sitä hakenut. Opiskelijan pitää kuitenkin huomioida, että kesäopintotuki kuluttaa opintotukikuukausia. Kesällä käytetyt tukikuukaudet ovat myös tulovalvonnassa ja opintojen edistymisen seurannassa huomioitavia kuukausia.
 
Hae kesäajan tukea hyvissä ajoin. Voit saada tukea aikaisintaan hakemuksen saapumiskuukauden alusta alkaen.
 
Jos sinulla ei ole mahdollisuutta suorittaa mitään opintoja, eikä sinulla ole tuloja eikä säästöjä, olet oikeutettu toimeentulotukeen. Huomioi, että toimeentulotuki lasketaan ruokakuntakohtaisesti ja nostamatonkin opintolaina lasketaan tuloksi.
 
 

YTHS JA OPISKELIJAN TERVEYDENHUOLTO KESÄLLÄ

YTHS:n Turun ja Porin palvelupisteet palvelevat opiskelijoita läpi kesän. Rauma palvelupisteen asiakkaiden palvelut tarjotaan 28.6.–6.8. välisen ajan etäpalveluina tai tarvittaessa heidät ohjataan lähivastaanotolle Porin palvelupisteeseen.
 
Päivystystapauksessa ota yhteyttä TYKS:n T-sairaalaan, Savitehtaankatu 1, puh. 02 313 8800.
 
HUOM! Vuosi 2021 toi muutoksia opiskelijan terveydenhoitomaksun maksamiseen, joka oikeuttaa YHTS:n palveluiden käyttöön. Aikaisemmin ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä maksettiin opiskelijan terveydenhoitomaksu koko lukuvuodelle, mutta vuoden 2021 alusta voimaan astuneen opiskeluterveydenhoitolain myötä ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä ei makseta enää terveydenhoitomaksua. Mikäli ilmoittauduit vuoden 2021 kevätlukukaudelle läsnäolevaksi opiskelijaksi tammikuun jälkeen, niin opiskelijan terveydenhoitomaksun eräpäivä on 31.7. Maksu on siis kaikille perustutkintoa opiskeleville (kandi ja maisteri) pakollinen. Maksu on suoritetaan Kelalle asiointipalveluiden kautta.
 
 
YTHS:n palveluiden käyttöoikeus syyslukukauden osalta alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31.12. Kevätlukukauden osalta alkaa 1.1. ja päättyy 31.7. Jäsenmaksu tulee olla maksettuna syksyllä ennen YTHS:n vastaanottoaikaa, vaikka vastaanottoaika olisi ennen ylioppilaskunnan jäsenmaksun eräpäivää. Tieto jäsenmaksun maksamisesta siirtyy YTHS:lle muutaman päivän sisällä maksun maksamisesta. Varaudu todistamaan voimassa oleva ylioppilaskunnan jäsenyys joko voimassa olevalla opiskelijakortilla tai yliopiston läsnäolotodistuksella. HUOM! Myöskään Self-palvelua ei pysty käyttämään, jos maksua ei ole maksettu.
 
Jos valmistut kevätlukukaudella 2020 voit käyttää YTHS:n palveluita lukukauden loppuun, eli heinäkuun 2021 loppuun.
 
Jos olet kesällä lähdössä matkalle, muista hoitaa rokotukset ja tarvitsemasi reseptit kuntoon ajoissa. Lisätietoja YTHS:n matkailuneuvonnan sivuilta www.yths.fi/matkailuneuvonta. Tutustu myös THL:n toimittamaan Matkailijan terveysoppaaseen.

TYYN KANSLIA

TYYn kanslia on suljettu 17.6.–1.8. välisenä aikana.

Uusien lukuvuositarrojen jako alkaa 2.8.

VUOKRATILAT

Turku-salia ja Kampuskappelia ei voi varata TYYn kanslian ollessa suljettuna. TYYn Saunaa ja Q- talon tiloja voi varata normaalisti.
 
Tilojen vuokrauksesta saat lisätietoa:
tyy-tilavastaava@utu.fi
Gsm. 0447961061

LAKINEUVONTA

Lakineuvonta on kesätauolla. Syksyllä neuvontalakimies aloittavat päivystykset taas syksyllä.

UNICA RAVINTOLAT

Osa unican ravintoloista palvelee myös kesällä.
 

YLIOPISTON KIRJASTOJEN KESÄAJAT

Kirjastojen kesäaukioloajat löydät oheisesta linkistä.