Olet täällä

Kesäinfo opiskelijalle

Uutinen | 17.6.2020
Kokosimme infopaketin kesäopintoihin ja kesän toimeentuloon, terveydenhuoltoon sekä TYYn palveluihin liittyen. Toivotamme jokaiselle opiskelijalle hyvää kesää! Pitkän ja poikkeuksellisen kevään jälkeen ansaitsemme kaikki iloa ja aurinkoa.

KESÄOPINNOT

Kesällä voi suorittaa tenttejä, tehdä muita itsenäisiä suorituksia kuten esseitä, saada ohjausta opinnäytetyön tekemiseen sekä suorittaa esimerkiksi kenttäkursseja ja pakollisia työharjoitteluja. Opinnäytetyön kesäajan ohjauksesta kannattaa sopia aina henkilökohtaisesti oman ohjaajan/ohjaajien kanssa. Yliopiston läsnäolevat perustutkinto-opiskelijat voivat osallistua myös maksutta yliopiston itse järjestämiin avoimen yliopiston opintoihin opiskelijakiintiöiden puitteissa.
 
 
 

KESÄTOIMEENTULO

Kesäajan (1.6.-31.8.) opintotuki täytyy hakea erikseen Kelasta. Tukea voi saada esimerkiksi luentokursseihin, kirjatentteihin, työharjoitteluun tai opinnäytetyön tekemiseen. Kesäopintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus.
Jos opiskelija saa yleistä asumistukea, sen maksaminen jatkuu kesäopinnoista riippumatta. Kesäopintotuki myönnetään hakemuksen mukaisesti. Opintotuki myönnetään siis sille ajalle, jolle opiskelija on sitä hakenut. Opiskelijan pitää kuitenkin huomioida, että kesäopintotuki kuluttaa opintotukikuukausia. Kesällä käytetyt tukikuukaudet ovat myös tulovalvonnassa ja opintojen edistymisen seurannassa huomioitavia kuukausia.
 
Hae kesäajan tukea hyvissä ajoin. Voit saada tukea aikaisintaan hakemuksen saapumiskuukauden alusta alkaen.
 
Jos sinulla ei ole mahdollisuutta suorittaa mitään opintoja, eikä sinulla ole tuloja eikä säästöjä, olet oikeutettu toimeentulotukeen. Huomioi, että toimeentulotuki lasketaan ruokakuntakohtaisesti ja nostamatonkin opintolaina lasketaan tuloksi.
 
 

YTHS JA OPISKELIJAN TERVEYDENHUOLTO KESÄLLÄ

YTHS:n toimipisteet ovat tänä kesänä suljettuina Turussa 6.–31.7 ja Raumalla 19.6–31.7.
 
Toimipisteen ollessa suljettuna ota ensisijaisesti yhteys oman alueen terveyskeskukseen, klo 8–16.
 
Päivystystapauksessa ota yhteyttä TYKS:n T-sairaalaan, Savitehtaankatu 1, puh. 02 313 8800.
 
Suunterveyden asioissa ota yhteyttä Turun kaupungin suun terveydenhuollon ajanvaraukseen, puh. 02 266 0644 ma–pe klo 8–15.30. Arki-iltaisin, arkipyhinä ja viikonloppuisin kiireellistä hammashoitoa vaativissa
tapauksissa antaa maksullinen VSSHP:n päivystys, Savitehtaankatu 1, puh. 02 313 1564. Ajanvaraus arki-iltaisin klo 15.30-18, arkipyhinä ja viikonloppuisin klo 9–11.
 
Muistathan, että myös kesällä perustutkinto-opiskelijana voit käyttää YTHS:n kaikkien toimipisteiden palveluita. Voit käydä hoidossa myös sivutoimipisteessä, jos se sijaitsee opiskelupaikkakunnallasi. Listan varsinaisista toimipisteistä ja
sivutoimipisteistä löydät YTHS:n nettisivuilta.
 
HUOM! Tuleva lukuvuosi tuo muutoksia opiskelijan terveydenhoitomaksun maksamiseen, joka oikeuttaa YHTS:n palveluiden käyttöön. Aikaisemmin ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä maksettiin opiskelijan terveydenhoitomaksu koko lukuvuodelle, mutta vuoden 2021 alusta voimaan astuvan opiskeluterveydenhoitolain myötä ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä maksetaan YTHS:n palveluista vain syyslukukauden 2020 osalta.
 
Tammikuusta 2021 lähtien pakollinen opiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle lukukausittain aina kevät- ja syyslukukauden alussa.
 
YTHS:n palveluiden käyttöoikeus syyslukukauden osalta alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31.12. Kevätlukukauden osalta alkaa 1.1. ja päättyy 31.7. Jäsenmaksu tulee olla maksettuna syksyllä ennen YTHS:n vastaanottoaikaa, vaikka vastaanottoaika olisi ennen ylioppilaskunnan jäsenmaksun eräpäivää. Tieto jäsenmaksun maksamisesta siirtyy YTHS:lle muutaman päivän sisällä maksun maksamisesta. Varaudu todistamaan voimassa oleva ylioppilaskunnan jäsenyys joko voimassa olevalla opiskelijakortilla tai yliopiston läsnäolotodistuksella.
 
HUOM! Myöskään Self-palvelua ei pysty käyttämään, jos maksua ei ole maksettu.
 
Jos valmistut kevätlukukaudella 2020 voit käyttää YTHS:n palveluita valmistumisestasi huolimatta yhtä pitkään kuin ylioppilaskuntajäsenyytesikin on voimassa, eli heinäkuun 2020 loppuun. Jos olet kesällä lähdössä matkalle, muista hoitaa rokotukset ja tarvitsemasi reseptit kuntoon ajoissa. Lisätietoja YTHS:n matkailuneuvonnan sivuilta www.yths.fi/matkailuneuvonta. Tutustu myös THL:n toimittamaan Matkailijan terveysoppaaseen.
 

LUKUVUOSI-ILMOITTAUTUMINEN

Lukuvuoden 2020–2021 ilmoittautumisaika on 1.6.–31.8.2020.
 
Ilmoittautuminen yliopistoon tehdään Nettiopsussa (Yliopistoilmoittautuminen). Ilmoittautumisohjeet löydät yliopiston nettisivulta. Ohjeisiin on koottu tietoa myös koronaviruspandemian vaikutuksista syksyn opintoihin.
 
► https://www.utu.fi/fi/opiskelijaksi/ilmo
 
Muista ilmoittautua ajoissa, sillä opiskelijan, joka ei ole ilmoittautunut määräaikana ja haluaa jatkaa opintojaan, on haettava oikeutta uudelleenkirjoittautumiseen. Uudelleenkirjoittautumisesta peritään 35 euron suuruinen kirjoittautumismaksu.
 
Ylioppilaskunnan jäsenmaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä
 
Ilmoittautumisen yhteydessä kaikki perustutkinto-opiskelijat maksavat TYYn jäsenmaksun. Jäsenmaksu on lakisääteinen. Jäsenmaksu on vapaaehtoinen jatko- opiskelijoille.
 
Jäsenmaksut lukuvuodelle 2020–2021 ovat perustutkinto-opiskelijoille:
  • lukuvuosi 1.8.2020–31.7.2021: 81,50 €
  • syyslukukausi 1.8.-31.12.2020: 55,00 €
  • kevätlukukausi 1.1.-31.7.2021: 26,50 €
Sekä syyslukukauden että koko lukuvuoden maksu sisältävät Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön (YTHS) käyttömaksun syyslukukauden osalta. Vuoden 2021 alusta eli kevätlukukaudella maksun periminen siirtyy
Kansaneläkelaitokselle (Kela).
 
 
Jäsenmaksut lukuvuodelle 2020–2021 ovat jatko-opiskelijoille:
  • lukuvuosi 1.8.2020–31.7.2021: 37,00 €.
  • syyslukukausi 1.8.-31.12.2020: 18,50 €
  • kevätlukukausi 1.1.-31.7.2021: 18,50 €
Opiskelijakortti ja lukuvuositarra
 
Voit käyttää joko fyysistä tai sähköistä opiskelijakorttia eli Frank Appia. Fyysiseen opiskelijakorttiin tarvitset joka lukuvuosi uuden lukuvuositarran, jonka voit noutaa TYYn kansliasta yliopistoon ilmoittautumisen eli jäsenmaksun
maksamisen jälkeen. Tarroja jaetaan 1.8. alkaen.
 
Huom! Nettiopsusta suoraan maksettuna ilmoittautuminen näkyy välittömästi. Verkkopankissa maksettuna tietojen siirtoon pankista opintorekisteriin kuluu aikaa 3-5 pankkipäivää, ota huomioon tämä viive!

OPISKELIJAKORTIN TILAAMINEN KESÄLLÄ

Frank App palvelee koko kesän ajan virallisena opiskelijatunnisteena. Digitaalisen opiskelijakortin avulla saat käyttöösi kaikki edut. Frank Appista voit myös ostaa digitaalisen ISIC-lisenssin kesän ja syksyn reissuja silmällä pitäen! Uutena opiskelijana saat Frank Appin tai kortin elokuusta alkaen osoitteesta www.frank.fi.

TYYN KANSLIA

TYYn kanslia on suljettu 18.6.–31.7. välisenä aikana.

Uusien lukuvuositarrojen jako alkaa 1.8.

VUOKRATILAT

Turku-salia ja Kampuskappelia ei voi varata TYYn kanslian ollessa suljettuna. TYYn Saunaa ja Q- talon tiloja voi varata normaalisti.
 
Tilojen vuokrauksesta saat lisätietoa:
tyy-tilavastaava@utu.fi
Gsm. 0447961061

LAKINEUVONTA

Lakineuvonta jää tauolle toukokuun lopussa. Syksyllä neuvontalakimies aloittaa päivystykset 8.9. ja oikeusaputoimikunta 2.9.

UNICA RAVINTOLAT

Osa unican ravintoloista palvelee myös kesällä. Ruokaa voi edelleen ostaa opiskelijahintaan myös mukaan.
 

YLIOPISTON KIRJASTOJEN KESÄAJAT

Kirjastot on suljettu 9.8. saakka.