Olet täällä

Kesäinfo opiskelijalle

Jaa +

Uutinen | 28.5.2019

Koska kesä, kokosimme infopaketin kesäopintoihin ja kesän toimeentuloon, terveydenhuoltoon sekä TYYn palveluihin liittyen. Hyvää kesää, olkoon se pitkä ja vähäluminen!

KESÄOPINNOT

Kesällä voi suorittaa tenttejä, tehdä muita itsenäisiä suorituksia kuten esseitä, saada ohjausta opinnäytetyön tekemiseen sekä suorittaa esimerkiksi kenttäkursseja ja pakollisia työharjoitteluja. Opinnäytetyön kesäajan ohjauksesta kannattaa sopia aina henkilökohtaisesti oman ohjaajan/ohjaajien kanssa. Yliopiston läsnäolevat perustutkinto-opiskelijat voivat osallistua myös maksutta yliopiston itse järjestämiin avoimen yliopiston opintoihin opiskelijakiintiöiden puitteissa.

Lue lisää avoimen kesäopinnoista

Lue lisää sähköisten tenttien suorittamisesta

KESÄTOIMEENTULO

Kesäajan (1.6.-31.8.) opintotuki täytyy hakea erikseen Kelasta. Tukea voi saada esimerkiksi luentokursseihin, kirjatentteihin, työharjoitteluun tai opinnäytetyön tekemiseen. Kesäopintotukeen kuuluvat opintoraha ja opintolainan valtiontakaus. Jos opiskelija saa yleistä asumistukea, sen maksaminen jatkuu kesäopinnoista riippumatta.

Kesäopintotuki myönnetään hakemuksen mukaisesti. Opintotuki myönnetään siis sille ajalle, jolle opiskelija on sitä hakenut. Opiskelijan pitää kuitenkin huomioida, että kesäopintotuki kuluttaa opintotukikuukausia. Kesällä käytetyt tukikuukaudet ovat myös tulovalvonnassa ja opintojen edistymisen seurannassa huomioitavia kuukausia.

Hae kesäajan tukea hyvissä ajoin. Voit saada tukea aikaisintaan hakemuksen saapumiskuukauden alusta alkaen.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta suorittaa mitään opintoja, eikä sinulla ole tuloja eikä säästöjä, olet oikeutettu toimeentulotukeen. Huomioi, että toimeentulotuki lasketaan ruokakuntakohtaisesti ja nostamatonkin opintolaina lasketaan tuloksi.

Lue lisää opiskelijan kesäajan toimeentulosta

Miten kesätyöt vaikuttavat asumistuen määrään?

YTHS JA OPISKELIJAN TERVEYDENHUOLTO KESÄLLÄ

YTHS:n toimipisteet ovat kesällä suljettuina 1.-28.7.2019, matkailuneuvonta on suljettuna 20.6.–28.7.2019.

  • Toimipisteen ollessa suljettuna ota ensisijaisesti yhteys oman alueen terveyskeskukseen, klo 8–16.
  • Päivystystapauksessa ota yhteyttä TYKS:n T-sairaalaan, Savitehtaankatu 1, puh. 02 313 8800. 
  • Suunterveyden asioissa ota yhteyttä Turun kaupungin suun terveydenhuollon ajanvaraukseen, puh. 02 266 0644 ma–pe klo 8–15.30.
  • Arki-iltaisin, arkipyhinä ja viikonloppuisin kiireellistä hammashoitoa vaativissa tapauksissa antaa maksullinen VSSHP:n päivystys, Savitehtaankatu 1, puh. 02 313 1564. Ajanvaraus arki-iltaisin klo 15.30-18, arkipyhinä ja viikonloppuisin klo 9–11.

Muistathan, että myös kesällä perustutkinto-opiskelijana voit käyttää YTHS:n kaikkien toimipisteiden palveluita. Voit käydä hoidossa myös sivutoimipisteessä, jos se sijaitsee opiskelupaikkakunnallasi. Listan varsinaisista toimipisteistä ja sivutoimipisteistä löydät YTHS:n nettisivuilta.

Voit käyttää YTHS:n palveluja saman ajan kuin ylioppilaskuntajäsenyytesikin on voimassa. Jos olet maksanut ylioppilaskuntasi jäsenmaksun koko lukuvuodelle, YTHS:n palveluiden käyttöoikeus alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta. Syyslukukauden jäsenyys alkaa 1.8. ja päättyy 31.12. Kevätlukukauden jäsenyys alkaa 1.1. ja päättyy 31.7.

Jäsenmaksu tulee olla maksettuna ennen YTHS:n vastaanottoaikaa, vaikka vastaanottoaika olisi ennen ylioppilaskunnan jäsenmaksun eräpäivää. Tieto jäsenmaksun maksamisesta siirtyy YTHS:lle muutaman päivän sisällä maksun maksamisesta. Varaudu todistamaan voimassa oleva ylioppilaskunnan jäsenyys joko voimassa olevalla opiskelijakortilla tai yliopiston läsnäolotodistuksella.

HUOM! Myöskään Self-palvelua ei pysty käyttämään, jos maksua ei ole maksettu.

Jos valmistut kevätlukukaudella 2019 voit käyttää YTHS:n palveluita valmistumisestasi huolimatta yhtä pitkään kuin ylioppilaskuntajäsenyytesikin on voimassa, eli heinäkuun 2019 loppuun.

Jos olet kesällä lähdössä matkalle, muista hoitaa rokotukset ja tarvitsemasi reseptit kuntoon ajoissa. Lisätietoja YTHS:n matkailuneuvonnan sivuilta www.yths.fi/matkailuneuvonta. Tutustu myös THL:n toimittamaan Matkailijan terveysoppaaseen.

LUKUVUOSI-ILMOITTAUTUMINEN

Muista tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen 1.6.–31.8.2019 välisenä aikana.

Tiedote lukuvuoden 2019-2020 ilmoittautumisista lähetetään toukokuun lopussa sähköpostitse utu.fi-osoitteeseen kevätlukukaudeksi 2019 läsnä- tai poissaolevaksi ilmoittautuneille opiskelijoille, mikäli opiskeluoikeus on voimassa vielä syyslukukaudella 2019. Ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi merkitään ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamisen jälkeen. Maksutiedot löytyvät Nettiopsusta ilmoittautumisaikana.

Myöhästyneestä ilmottautumisesta peritään 35 euron uudelleenkirjoittautumismaksu.

Lisätietoja ilmoittautumisesta yliopiston sivuilla

TYYN KANSLIA

TYYn kanslia on auki normaalisti 14.6. saakka ja suljettu 17.6.–31.7. välisenä aikana. Turku-salia, Kappelia ja Osakuntasalia ei voi varata TYYn kanslian ollessa suljettuna. Uusien lukuvuositarrojen jako alkaa 1.8.

OPISKELIJAKORTIN TILAAMINEN KESÄLLÄ

Frank App palvelee koko kesän ajan virallisena opiskelijatunnisteena. Digitaalisen opiskelijakortin avulla saat käyttöösi kaikki edut. Frank Appista voit myös ostaa digitaalisen ISIC-lisenssin kesän ja syksyn reissuja silmällä pitäen! Uutena opiskelijana saat Frank Appin tai kortin elokuusta alkaen osoitteesta www.frank.fi.

Lue lisää opiskelijakortista ja eduista

LAKINEUVONTA

Lakineuvonta jää tauolle toukokuun lopussa. Syksyllä neuvontalakimies aloittaa päivystykset 3.9. ja oikeusaputoimikunta 4.9.

YLIOPISTON KIRJASTOJEN KESÄAJAT

Kirjaston palvelevat kesäkuussa poikkeusaukioloin. Aukioloajat vaihtelevat kirjaston mukaan, joten muistathan tarkistaa aukioloajat yliopiston verkkosivuilta.

Katso kirjastojen kesäaukioloajat

OPISKELIJAKAUPUNKI TURKU EI NUKU KESÄLLÄKÄÄN

Turussa tapahtuu paljon myös kesällä. Turun seudun tapahtumakalenteri kokoaa yhteen kaikki kesän aktiviteetit kulttuurista urheiluun ja erikoisempiin tapahtumiin.

Lue, millainen on opiskelijan kesä Turussa

Löydät kesän tapahtumat osoitteesta: kalenteri.turku.fi

PARASTA LÄHIMATKAILUA: KÄTKETYT KIRKOT JA UIMARANNAT OVAT KAKSKERRAN PYÖRÄREITIN KESÄHELMIÄ

Kesällä Turun keskusta-alueen lisäksi kannattaa tutustua myös kaupungin lähiöihin. Turun alueelta löytyy paljon kohteita, joihin voi tehdä päiväretken pyörän satulassa.

Tässä on yksi Tylkkärin suosituksista

Kuva: Teemu Perhiö