Olet täällä

Keltainen aika jatkuu TYYssä toistaiseksi

Uutinen | 5.1.2022

Uutista päivitetty 10.1. kirjaston aukioloaikojen osalta

Koronavirustilanteen vuoksi suosittelemme opiskelijajärjestöjä välttämään kaikkien tilaisuuksien järjestämistä toistaiseksi.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisätiloissa ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Varsinais-Suomen alueella 15.1. asti henkilömäärästä riippumatta. Aluehallintovirasto on määrännyt suljettaviksi myös yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita käytetään liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaan. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia. Tiedote aluehallintoviraston päätöksistä löytyy täältä: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69928730

Monet opiskelijoiden kokoontumiset eivät ole yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia. TYY kuitenkin suosittelee edelleen välttämään myös yksityistilaisuuksien järjestämistä.

Suu-nenäsuojusta suositellaan käytettäväksi aina, kun ihmiset ovat tekemisissä toistensa kanssa sekä sisä- että ulkotiloissa, kun riittävää etäisyyttä ei pystytä pitämään. Suositus koskee myös rokotettuja henkilöitä. 

Yliopistolla kolmas periodi pääosin etänä – lähiopetukseen palataan heti kun mahdollista

Yliopisto on linjannut, että kolmas periodi järjestetään pääosin etäopetuksenav 21.1. asti. Jatkosta linjataan viimeistään 19.1. Yliopistolla palataan lähiopetukseen heti kun mahdollista.

TYY pitää erittäin tärkeänä, että etäyhteyksin todella järjestetään nykyisen linjauksen mukaisesti vain sellainen opetus, joka on pedagogisin perustein mahdollista ja järkevää toteuttaa etäopetuksena. Linjauksen ylitulkitseminen olisi oppimisen, yhteisöllisyyden ja opiskelijoiden hyvinvoinnin kannalta kohtuutonta. Pidämme tärkeänä myös sitä, että linjausta ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijoiden lähiopetusmahdollisuuden painottamisesta toteutetaan kaikilla aloilla.

► Turun yliopiston linjaukset löytyvät täältä

TYY on huolissaan yliopiston kirjaston sulkemisesta

Turun yliopiston kirjasto on suljettu toistaiseksi. TYY on yhteydessä kirjastoon ja pyrkii vaikuttamaan siihen, että kirjaston opiskelua ja tutkimusta tukevat palvelut ovat opiskelijoiden käytössä mahdollisimman laajasti.

► Edit: Kirjastot avataan yliopistoyhteisön jäsenille 10.1.2022. Lue lisää.

TYY päivittää ohjeitaan seuraavan kerran, kun aluehallintoviraston tai yliopiston ohjeistukset muuttuvat.

TYYn keltaisen ajan ohjeet