Olet täällä

#juhlinnan lomassa #siistivappu

Jaa +

Uutinen | 29.4.2015

Tänä vappuna yliopistolla #juhlinnan ohella ollaan myös siistejä tyyppejä. Vapun jälkeen harmittavan tuttuja näkyjä ovat jätteillä täyttyneet puistot ja pientareet.  Esimerkiksi Vapun 2012 jäljiltä Kaivopuistosta kerättiin 26 000 kuohuviinipulloa. Tempauksen järjestävät Turun Yliopiston yhteiskunta- ja kasvatustieteiden tiedekuntajärjestö Indexin ympäristövastaavat ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan Ympäristövaliokunta.

”Alunperin tarkoituksenani oli järjestää vain Indexin jäsenjärjestöjen ympäristövastaavien kesken ympäristötempaus yliopistollamme. Indexin ympäristövastaavana järjestin kokouksen ympäristövastaavien kanssa ja ehdotin, että vappuna voisimme järjestää jonkinlaisen tempauksen. Idea Siistivappu-kampanjaan syntyi ympäristövastaavien ensimmäisessä kokouksessa, jossa päädyttiin alkaa rakentaa kampanjaa hashtagilla siivouslupaus.” kertoo nainen idea takaa, politiikan tutkimuksen opiskelija ja Indexin opintosihteeri Karoliina Lehtola.

Tällä hetkellä Facebookissa 385 henkilöä on painanut osallistu – nappia ja luvannut näin siivota jälkensä myös vappuna. Kampanja onkin saanut huomiota laajasti myös Helsingin suunnalla ja tapahtumaan osallistuvatkin ympäristösiivet niin Turusta kuin Helsingistä sekä molemmat ylioppilaskunnat. Turun Sanomat noteerasi kampanjan viime viikolla, joten näkyvyyteen voi olla hyvin tyytyväinen!

 ”Olisi hienoa, jos kampanja olisi ensi vuonna valtakunnallinen kaikissa yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Kampanja voisi toimia ehkä hiukan eri konseptilla, tietenkään perusajatusta unohtamatta. Index kuitenkin kampanjan äitinä tulee jatkamaan siistin vapun sanomaa tulevina vuosina ahkerasti ja pitämään huolen siitä, että se ei unohdu.” Karoliina pohtii kampanjan laajentamista ja mahdollista jatkoa.

”Muistakaa tehdä #siivouslupaus ympäristön puolesta ja jakaa se sosiaalisessa mediassa. Omaperäisin siivouslupaus-kuva palkitaan vapun jälkeen. Siistiä Vappua 2015 kaikille!” toivottaa Karoliina vapaamuotoisia vapputerveisiä kysellessä.

 

Siistivappu-kampanjan, jonka tarkoituksena on muistuttaa opiskelijoita keräämään omat roskansa vappuna. Ota opiskelukaveriesi kanssa vappuna #siivouslupaus-kuvia, julkaise ne tällä sivulla ja osoita, että puhdas ympäristö on sinulle tärkeä.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1425318381115152/