Olet täällä

Johanna Pohjonen ehdolla SYL:n hallitukseen

Uutinen | 26.9.2019

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) esittää Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) vuoden 2020 hallituksen jäseneksi Johanna Pohjosta. TYYn edustajisto valitsi Pohjosen ehdokkaakseen kokouksessaan 20.9.

Johanna Pohjonen on 27-vuotias hoitotieteen opiskelija, joka on toiminut vuoden 2019 TYYn hallituksessa. Vastuualueina Johannalla ovat olleet koulutuspolitiikka ja työelämä. Ennen hoitotieteen opintoja Johanna on valmistunut sairaanhoitajaksi ja hänellä on laaja työelämäosaaminen. Johanna haluaa olla mukana rakentamassa yhdenvertaista, saavutettavaa ja kaikille avointa korkeakouluyhteisöä.

”Haaveenani on mahdollisimman yhdenvertaiset opiskelumahdollisuudet jokaiselle taustasta riippumatta. Koulutuspolitiikka on väylä vaikuttaa asioihin, jotka koen tärkeiksi ja siksi haen SYL:n hallitukseen vuodelle 2020”, Johanna toteaa.

"Johannalla on oman taustansa ansiosta näkemystä erilaisista koulutusmuodoista, mikä auttaa häntä hahmottamaan opiskelun ja opiskelijoiden moninaisuutta. Kun se yhdistyy vielä kykyyn ja haluun kyseenalaistaa omia näkemyksiä uuden oppimiseksi, syntyy eteenpäin katsovaa koulutuspolitiikkaa, joka huomioi monia näkökulmia. Tämä on erityisen arvokasta, kun mietitään ratkaisuja jatkuvan oppimisen haasteisiin", toteaa TYYn koulutuspoliittinen asiantuntija Joni Kajander.

SYL:n puheenjohtaja ja hallitus vuodelle 2020 valitaan liittokokouksessa

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) valitsee liittokokouksessaan puheenjohtajan ja hallituksen vuodelle 2020 sekä päättää liiton taloudesta ja toiminnasta. Liittokokous järjestetään 15.–16. marraskuuta Lahdessa.

SYL eli Suomen ylioppilaskuntien liitto ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 132 000 yliopisto-opiskelijaa Suomessa. SYL:n jäseniä ovat Suomen kaikkien yliopistojen ylioppilaskunnat. Ylioppilaskunta on julkisoikeudellinen yhteisö, jota säätelee yliopistolaki.

Lisätietoja:
Johanna Pohjonen
+358 456362457
tyy-kopo@utu.fi