Olet täällä

Järjestöt: aika hakea TYY International Award -palkintoa 2017

Uutinen | 1.11.2017

Onko järjestösi tehnyt töitä kannustaakseen kansainvälisiä opiskelijoita osallistumaan toimintaan? Oletteko järjestäneet tänä vuonna onnistuneita tapahtumia, jotka soveltuvat sekä kansainvälisille että kotimaisille opiskelijoille?

Englanninkielisen viestinnän ja kansainvälisille opiskelijoille sopivien tapahtumien lisäksi TYY International Award -palkinnon voittaja on aktiivinen järjestö ja innokas kehittämään kansainvälisten opiskelijoiden osallistumismahdollisuuksia ja edunvalvontaa.

Seuraavat teot lisäävät järjestön mahdollisuutta voittaa TYY International Award:

  • Tapahtumien soveltuvuus sekä kansainvälisille että kotimaisille opiskelijoille
  • Järjestön viestintä englanniksi suomen ohella
  • Kansainvälisten opiskelijoiden ottaminen huomioon edunvalvonnassa
  • Kansainväliset aktiivijäsenet

Lue lisää TYYn kansainvälisyysohjeesta

Jos järjestösi täyttää kriteerit tai sillä on muita hyviä ominaisuuksia, ehdota sitä TYYlle! Paras hakija voittaa TYY International Award -palkinnon 2017!

Voit myös ehdottaa muuta TYYn järjestöä, joka täyttää osan tai kaikki vaatimukset. Kilpailu on auki 1.-30. marraskuuta. Voittaja julkaistaan ​​joulukuussa.

Ehdota järjestöä TYY International Award -palkinnon saajaksi

 

Miten Turun yliopiston kemistit TYK ry sai vuoden 2016 TYY International Award -palkinnon?

Turun yliopiston kemistit voitti TYY International Award -palkinnon viime vuonna. TYK ry on jatkanut kansainvälistä linjaa myös kuluneen vuoden aikana. Se on osallistunut aktiivisesti kansainvälisten opiskelijoiden orientaatioihin, TYY International Councilin tapaamisiin ja panostanut kaksikieliseen viestintään. Järjestön kansainvälisten asioiden vastaava Krista Heikkilä kertoo lyhyesti, miten järjestö sai palkinnon viime vuonna.

"Toimintamme ei aluksi ollut yhtä kansainvälistä, kuin mitä se on nykyään. Meillä on paljon aktiivisia kansainvälisiä jäseniä, jotka ovat enimmäkseen pääaineopiskelijoita. Kun he aloittavat opintonsa syksyllä, tiedekunta esittelee itsensä ja sen jälkeen hallituksemme pitää tavallisesti pienen esityksen opiskelijaelämästä ja TYK ry:stä. Lisäksi edustamme TYK ry:n kanssa kaikilla infomarketeilla, sillä ne ovat erinomaisia ​​tilaisuuksia rekrytä uusia jäseniä. Näin me yleensä saamme kansainväliset opiskelijat mukaan järjestömme toimintaan."

TYK ry:llä on käytössä sähköpostilista, jonka avulla jäsenille ilmoitetaan tapahtumista ja tiedekunnan uutisista. Kaikki sähköpostit lähetetään sekä suomen kielellä että englanniksi, yleensä merkinnällä "briefly in English below". TYK ry:llä on myös Facebook-ryhmä "International Students of TYK ry", jossa kansainvälisten asioiden vastaava yleensä kääntää muita tapahtumia ja tärkeimmät tiedot kansainvälisille opiskelijoille sekä mainostaa erityisiä tapahtumia. Facebook-ryhmä on samalla kansainvälisten opiskelijoiden foorumi, jossa voi pyytää apua tai tutustua toinen toisiinsa. TYK ry on järjestänyt myös muita tapahtumia, esimerkiksi sauna-illan ja kansainväliset pikkujoulut, jotta kansainväliset ja suomalaiset jäsenet tutustuisivat toisiinsa.

Myös eräs TYK ry:n kansainvälinen opiskelija kommentoi järjestön toimintaa:

"Kun aloitin opiskelut, TYK ry sai minut tuntemaan oloni tervetulleeksi. Esimerkiksi sitseillä ja muissa tapahtumissa useat ihmiset ovat auttaneet minua oppimaan suomalaisia tapoja ja tuntemaan oloni mukavaksi. Pidän TYK ry:stä paljon ja sillä on runsaasti tapahtumia."

Kiitämme TYK ryä esimerkillisestä toiminnasta ja kannustamme kansainvälisesti aktiivisia järjestöjä TYY International Award -palkinnon hakuun!

► Lisätietoja: Satu Nurmi, Kansainvälisten asioiden asiantuntija, tyy-kvsihteeri@utu.fi