Olet täällä

Järjestöjen toiminta-avustukset haettavissa maaliskuun ajan

Jaa +

Järjestöt | 19.3.2018

TYY jakaa vuosittain toiminta-avustuksia piirissään toimiville järjestöille. Toiminta-avustusten tarkoituksena on nimensä mukaisesti tukea opiskelijajärjestöjen tekemää työtä sekä edunvalvonnnan että vapaa-ajan harrastusten parissa.

Yksittäisen järjestön osuus toiminta-avustuksista koostuu perusosasta (200 euroa tiedekunta-, tieteenala- ja ainejärjestöille, 100 euroa osakunnille ja harrastejärjestöille) ja hakemuksen perusteella määräytyvästä pisteosasta. Pisteosaan vaikuttavat muun muassa hakemuksessa osoitettu toiminnan aktiivisuus ja laajuus. Porin ja Rauman kampuksilla toimiville järjestöille maksetaan lisäksi filiaalilisää. Avustus on myös osittain tarveharkintainen, sillä järjestön liian suuri talouden ylijäämä vaikuttaa avustussummaan alentavasti.

Aiempiin vuosiin verrattuna avustushakemus on tänä vuonna yksityiskohtaisempi. Toiminnan arviointi on myös avoimempaa, sillä päätöksen perusteena olevat kriteerit ovat suoraan hakijan nähtävillä. Avustuskriteereinä käytetään mm. yhdenvertaisuuden huomioimista, koulutuspoliittisen toiminnan laajuutta sekä monipuolista kulttuuri- ja liikuntatoimintaa.

Toiminta-avustushakemusten eräpäivä on 31.3. klo 23.59. Avustusta haetaan nettilomakkeella, jonka täyttämiseen vaaditaan järjestötunnukset. Kadonneita tunnuksia voi kysellä TYYn järjestö- ja hallintoasiantuntijalta (tyy-jarjestosihteeri@utu.fi).

► Hae toiminta-avustusta vuodelle 2018

Lisätietoja antaa:

Järjestö- ja hallintoasiantuntija Lauri Lahoniitty
tyy-jarjestoasiantuntija@utu.fi, puh. +358 44 796 1065