Olet täällä

Jäähyväiset proffalle

Uutinen | 3.5.2016

Opiskelijoiden olohuone, kampusbaari Proffan Kellari sulki ovensa ainakin toistaiseksi. Jäähyväistapahtuma ”Viikko Proffassa” huipentui vappuaaton finaaliin.

1.5. ovensa sulkenut Proffan Kellari on varmasti jokaiselle Turun yliopiston opiskelijalle tuttu paikka. Kampusbaari avasi ovensa vuonna 1982 ja vuodesta 1993 sen ravintoloitsijana on toiminut Teppo Toivanen.  Proffan viimeisellä viikolla tupa oli täynnä aamusta iltaan, kun opiskelijat jättivät jäähyväiset rakkaalle olohuoneelleen ja suorittivat Viikko Proffassa -approa.

– Viikko Proffassa alkoi spontaanisti perustamastani facebook-tapahtumasta, jonka tarkoituksena oli kunnioittaa Tepon tekemää työtä, kertoo Turun yliopiston tohtorikoulutettava Jukka Vornanen.

Pian tapahtuman perustamisen jälkeen Akateeminen Aurajokilaivuriyhdistys ehdotti, että viikon yhteyteen järjestettäisiin erityinen Proffa-appro.

– Idea oli erinomainen ja siitä tuli tempauksen punainen lanka. Suunnitelmat syntyivät yhteistyössä yli tiedekuntarajojen. Se kuvaa hienosti Proffan kellarin merkitystä yliopisto- ja opiskelijayhteisölle, Vornanen sanoo.

Appron suorittajat keräsivät leimoja proffakäynneistä ja leimakortteja palautettiin yhteensä 230. Niistä puolet oli täydellisiä 7/7 -suorituksia. Lapun palauttaneille ilmoitetaan sähköpostitse, kun ”Viikko Proffassa” -haalarimerkit saapuvat. Tempauksen toteutuskustannukset sponsoroi Akateeminen aurajokilaivuriyhdistys.

Proffan lahja TYYn järjestöille

Perjantaina 29.4. ja lauantaina 30.4. Turun yliopiston ylioppilaskunta ja TYYn järjestöt jättivät omat jäähyväisensä Proffalle ja Teppo Toivaselle puheiden, laulujen ja muistamisten merkeissä.

TYYn hallituksen puheenjohtaja Riina Lumme kiitti puheessaan Toivasta hyvästä yhteistyöstä.

– Proffan Kellari on ollut merkityksellinen osa kampusta ja opiskelijayhteisöä, Lumme toteaa.

Myös Toivanen haluaa muistaa asiakkaitaan ja lahjoittaa 2000 euroa TYYn järjestöille. Osan summasta hän osoittaa neljälle järjestölle – TYYn kuorolle, Sohon Torwille, TYRMY ry:lle sekä Seita ry:lle. Jäljelle jäävä osuus jaetaan tasapuolisesti muille järjestöille.

– Proffa on ollut järjestöille tärkeä kohtaamispaikka, ja on hienoa huomata, että myös järjestöt ovat olleet tärkeitä Profalle ja Tepolle. TYY huolehtii, että lahjoitus menee perille, Lumme lupaa.