Olet täällä

Hallopedit tuovat uusia ajatuksia yliopiston kehittämiseen

Jaa +

Uutinen | 3.10.2017

Hallinnon opiskelijaedustajat ovat opiskelun supersankareita, joilla on mahdollisuus parantaa yliopistoa ja opiskelijan maailmaa.

Yliopistossa myös opiskelijalla on mahdollisuus käyttää valtaa ja olla mukana kehittämässä yliopistosta entistä parempaa paikkaa opiskella. Hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit vaikuttavat läpi koko yliopiston hallinnon aina yliopiston hallituksesta tiedekuntiin ja oppiaineisiin. 

”Termi hallinnon opiskelijaedustaja ei ehkä paljasta sitä, mutta hallopedit tuovat uusia ja tuoreita ajatuksia yliopiston kehittämiseen. Tällainen toiminta on mille tahansa organisaatiolle kullan arvoista”, toteaa TYYn koulutuspoliittinen asiantuntija Joni Kajander.

Kajander toimii itse hallinnon opiskelijaedustajana Turun yliopiston yliopistokollegiossa. Lisäksi hän vastaa työnsä puolesta halloped-toiminnasta Turun yliopiston ylioppilaskunnassa. Syksyllä 2017 avoimena on lähes sata halloped-paikkaa sekä varsinaisille että varajäsenille Turun yliopiston hallituksessa, kollegiossa, tiedekuntien ja kauppakorkeakoulun johtokunnissa sekä kirjaston neuvottelukunnissa.

”Sen lisäksi, että hallinnon opiskelijaedustajat pääsevät vaikuttamaan opiskeluympäristöönsä, toiminta on myös hyvää työelämäkokemusta. Turun yliopisto on yksi kaupungin suurimmista työnantajista ja hallinto pitää sen käynnissä”, Kajander sanoo.

Oletko sinä opiskelun supersankari?

Kajanderin mukaan hallinnon opiskelijaedustajana pärjää samoilla ominaisuuksilla kuin opinnoissakin. Eli uteliaisuudella, aktiivisuudella ja halulla ymmärtää asioita. Lisäksi pitää olla mielipiteitä, sillä ilman mielipiteitä asioihin ei voi vaikuttaa.

Opiskelijaedustajan tehtävänä on muun muassa valvoa, ettei opiskelijan etua tallota opiskelijan elämää koskevissa päätöksissä. Halloped toimii myös opiskelijoiden äänitorvena kokouksissa ja puolustaa opiskelijoille tärkeitä asioita.

”Hallinnon opiskelijaedustaja on opiskelun supersankari. Supersankarilla on valta ja vastuu parantaa maailmaa, tässä tapauksessa yliopistoa, meidän kaikkien hyväksi. Kuka olisikaan parempi parantamaan opiskelijan maailmaa kuin opiskelija”, Kajander toteaa.

Sinun mahdollisuutesi on nyt! Uskallatko tarttua haasteeseen?

Halloped-haku auki 23.10.2017 saakka!

Lue lisää:

>> Hakulomake