Olet täällä

Haku opiskelijatuutoriksi on auki helmikuun ajan

Uutinen | 1.2.2021

Opiskelijatuutori on uusille opiskelijoille tärkeä tuki opintojen sujuvan ja mukavan alun varmistamisessa. Vuoden 2021 tuutoriksi haetaan helmikuussa – samassa haussa voit hakea kotimaisten opiskelijoiden ja/tai kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden ja/tai kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden tuutoriksi.

Miksi hakea tuutoriksi? Opiskelijatuutorina saat mahdollisuuden tutustua uusiin ystäviin ja kerrytät arvostettua kokemusta pienryhmäohjauksesta. Tuutorina toimimisesta saa myös opintopisteitä sekä pienen rahallisen palkkion. Kansainvälisten tutkinto-ohjelmien tai vaihto-opiskelijoiden tuutorina kartutat kielitaitoasi sekä saat kansainvälistä kokemusta ja ystäviä eri puolilta maailmaa.  

Kuka voi hakea tuutoriksi? Tuutoriksi voi hakea missä tahansa omien opintojen vaiheessa, mutta on hyvä arvioida realistisesti mahdollisuudet sitoutua koulutukseen ja itse ryhmänohjaukseen. Tuutoreilta edellytetään motivaatiota, reipasta asennetta sekä innostavaa ja vastuullista otetta ryhmänohjaukseen. Aktiivisuudesta mm. ainejärjestötoiminnassa on myös hyötyä.

Mitä tuutori tekee? Tuutorien tehtävänä on auttaa uutta opiskelijaa pääsemään sisälle yliopistomaailmaan antamalla uusille opiskelijoille opastusta ja neuvontaa vertaisryhmässä. Lue lisää intrasta: https://intranet.utu.fi/index/opiskelijatuutorointi/Sivut/default.aspx

Miten tuutoriksi haetaan? Hakulomakkeet kotimaisille ja kansainvälisille tuutorihauille löydät tiedekuntien tuutoroinnin intrasivuilta. Vaihto-opiskelijoiden tuutoreille on erillinen hakulomake.  Hakuaika on kaikille sama: 1.–28.2.2021.

Kuuluuko tuutoreille koulutusta? Tiedekunnat sekä hakijapalvelut ja kv-liikkuvuustiimi järjestävät opiskelijatuutoreiksi valituille koulutusta, jonka tarkoituksena on perehdyttää tuutorit heiltä vaadittuihin tehtäviin ja antaa valmiudet suoriutua niistä menestyksekkäästi. Koulutuksen tarkka ajankohta vaihtelee tiedekunnittain.

Hae tuutoriksi: https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi/

Hae kv-tutkinto-ohjelmien tuutoriksi: https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi/kv-tutkintotuutori/Sivut/default.aspx

Hae kv-vaihto-opiskelijoiden tuutoriksi https://intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi/kv-tuutori