Olet täällä

Hae opiskelijatuutoriksi – haku käynnissä 29.2.2016 asti

Jaa +

Uutinen | 2.2.2016

Tuutori tutustuttaa uudet opiskelijat oppiaineen, tiedekunnan ja yliopiston arkeen. Opiskelijatuutorina saat arvokasta kokemusta, opintopisteitä ja rahallisen korvauksen.

Turun yliopistoon haetaan nyt tuutoreita syksyllä 2016 lukuvuotensa aloittaville uusille opiskelijoille. Samassa haussa voit hakea kotimaisten opiskelijoiden, kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden tai kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden tuutoriksi – tai vaikka näihin kaikkiin.

Tuutorina toimiminen antaa mahdollisuuden kehittää ryhmänohjaamisen taitoja ja vuorovaikutusosaamista. Uudet tuutorit saavat tuekseen koulutuksen, joka käynnistyy monissa tiedekunnissa jo kevään aikana. Koulutuksen aikana perehdytään pienryhmäohjaamiseen ja tiedekunnan tuutorointikäytäntöihin. Tiedekunnat myöntävät tuutoroinnista opintopisteitä ja rahallisen korvauksen.

Voit hakea oman oppiaineesi tai koulutusohjelmasi uusien opiskelijoiden tuutoriksi. Kannattaa myös huomioida mahdollisuus hakea kansainvälisten opiskelijoiden tuutoriksi, jolloin pääset tutustumaan eri puolilta maailmaa tuleviin opiskelijoihin sekä harjaannuttamaan kielitaitoasi.

TYY palkitsee joka vuosi tuutorien joukosta Supertuutorin ja kv-Supertuutorin. Vuoden 2015 Supertuutoriksi valittiin Nestori Liminka ja kv-Supertuutoriksi Maija Jortikka. Lue mitä he vinkkaavat tuutoroinnista:

KV-supertuutori 2015 Jortikka: ”Tuutorointi tulee moninkertaisena takaisin”

► Supertuutori Liminka: ”Tärkeintä on olla läsnä, kysellä kuulumisia ja kannustaa fukseja”

Hae tuutoriksi:

intranet.utu.fi/tuutoriksi

 
Katso Turun yliopiston video vuoden 2015 tuutoreiden kokemuksista.

Teksti ja video: Turun yliopiston viestintä