Olet täällä

Hae opiskelijatuutoriksi!

Jaa +

Uutinen | 1.2.2018

Opiskelijatuutori on uusille opiskelijoille tärkeä tuki opintojen sujuvan ja mukavan alun varmistamisen kannalta. Tuutorina saat monella tavalla palkitsevan ja arvokkaan kokemuksen sekä opintopisteitä ja rahallisen korvauksen.

Lukuvuoden 2018–2019 alussa aloittaville uusille opiskelijoille haetaan tuutoreita tämän sivun oikeassa laidassa olevilla tiedekuntakohtaisilla hakulomakkeilla. Hakuaika on 1.–28.2.2018.

Samassa haussa voit hakea kotimaisten opiskelijoiden ja/tai kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden ja/tai kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden tuutoriksi. Huomaa, että tutkinto-opiskelijoiden (sekä kotimaisten että kansainvälisten) tuutoriksi haetaan samalla tiedekuntakohtaisella hakulomakkeella ja vaihto-opiskelijoiden tuutoriksi omalla kv-tuutorihakemuksella.

Kotimaisen tutkinto-opiskelijan tuutori tukee uusia opiskelijoita opintojen alkuun, esittelee opiskeluun liittyviä käytäntöjä ja tukipalveluita sekä ryhmäyttää opiskelijat osaksi yliopistoyhteisöä. Tuutoroinnista saat mahdollisuuden tutustua uusiin ystäviin ja CV:ssäkin arvostettua kokemusta pienryhmäohjauksesta.

Kansainvälisen tutkinto-opiskelijan tuutori on tärkeä tuki kansainvälisten maisteriohjelmien uusille opiskelijoille, joista suuri osa saapuu Turkuun eri puolilta maailmaa. Näin ystäväpiirisi laajenee ja kielitaitosi kohentuu.

Kansainvälisen vaihto-opiskelijan tuutorin tehtävänä on auttaa Turkuun saapunutta vaihto-opiskelijaa alkuvaiheen käytännön asioiden hoitamisessa sekä tutustuttaa heitä opiskeluympäristöön, opiskelijaelämään ja suomalaiseen kulttuuriin. Saat kansainvälistä kokemusta ja ystäviä ympäri maailmaa, kielitaitosi karttuu, opit uutta omasta yliopistostasi, Turusta ja suomalaisuudesta ja myös paljon erilaisista kulttuureista ja opiskelijaelämästä ulkomailla. 

Katso video aiempien vuosien tuutoreiden kokemuksista!

Lisätiedot ja halulomakkeet löydät Turun yliopiston intranetistä.