Olet täällä

Fastlaskiainen tulee jälleen

Jaa +

Tiedote | 16.2.2017

Tiedote: julkaisuvapaa

Opiskelijoiden laskiaisrieha valtaa Vartiovuorenmäen 28.2.

Turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden perinteinen laskiaisrieha Fastlaskiainen järjestetään tänä vuonna laskiaistiistaina 28.2. Vartiovuorenmäellä. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY), Åbo Akademi Studentkår (ÅAS), Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (TUO) ja Studerandekåren Novium. Paikalle ovat tervetulleita kaikki turkulaiset ja muut laskiaismieliset.

Tapahtuma tuo Vartiovuorenmäelle itse rakennettuja kelkkoja, haalaripukuisia laskijoita sekä järjestöjen ständejä mehuineen ja laskiaispullineen. Riemukkaaseen päivään kuuluu mäenlaskua, musiikkia sekä perinteinen laskukilpailu, jossa voiton vie innovatiivisin laskuväline. Tilaisuudessa voit tutustua myös eri yhdistysten toimintaan ja aktiviteetteihin.

Laskiaisriehaan odotetaan useita satoja opiskelijoita kaikista Turun korkeakouluista – sekä monia erikoisia, värikkäitä ja mielikuvituksellisia laskuvälineitä. Tapahtuma osuu myös aktiiviseen kuntavaalikampanjointiaikaan, joten paikalle odotetaan paljon nuoria ja nuorten äänistä kiinnostuneita ehdokkaita eri puolueista.

Tervetuloa kannustamaan suosikkisi voittoon ja nauttimaan mukavasta talvipäivästä hyvässä seurassa.

”Laskiaistiistai osuu tänä vuonna kiinnostavasti mahdollisimman myöhään eli helmi-maaliskuun vaihteeseen. Se sijoittaa suuria opiskelijatapahtumia tasaisemmin keväälle, mutta tuo haasteita lumipeitteen suhteen. Tänä vuonna lasketaan varsin todennäköisesti pyörillä, mikä vaatii laskijoilta enemmän kekseliäisyyttä, mutta johtaa myös usein veikeämpiin laskuvälineisiin”, toteaa Fastlaskiaisen tuottaja Lauri Liljenbäck.

”Fastlaskiainen edustaa reipashenkistä sekä riemukasta opiskelijaperinnettä, jossa pidetään hauskaa yhdessä ja päästetään luovuus valloilleen. Ylioppilas- ja opiskelijakunnat järjestävät tapahtumaa yhdessä innolla. Samalla tapahtuma on TYYn 95-juhlavuoden toinen suuri, koko kaupungille suunnattu tapahtuma, joten tarjolla on taattua poikkitieteellistä opiskelijamenoa”, Liljenbäck jatkaa.

Päivän aikataulu:

  • 13:00 Tapahtuma starttaa järjestäjähallitusten välisellä kisalla
  • 13:45 Mäenlaskukilpailu alkaa
  • 15:15 Palkintojen jako
  • 15:30 Jälkipulkka Kårenilla

Mäenlaskun jälkeen Fastlaskiainen jatkuu Kårenilla (Hämeenkatu 22) kaikille avoimena jälkipulkkailuna opiskelijahintaisen hernekeiton, baarin ja musiikin merkeissä!

Ilmoittaudu joukkueesi kanssa mukaan laskemaan 26.2. mennessä

Ilmoittaudu pitämään ständiä

Lisätietoa:
Lauri Liljenbäck, tuottaja                                     
lauri.liljenback@utu.fi 

Saana Kallio, kulttuurivastaava, TYYn hallitus                                                                    
tyy-kulttuuri@utu.fi
puh. 044 796 1061