Olet täällä

EU:n laajentumisaiheinen kirjoituskilpailu opiskelijoille

Uutinen | 23.2.2015

Tiesitkö, että Euroopan unioni on laajentumisensa seurauksena muodostunut maailman suurimmaksi talousalueeksi, jossa on yli 500 miljoonaa kansalaista?

EU:lla on nykyisin 28 jäsenvaltiota, mutta laajentumispolitiikkansa mukaisesti se neuvottelee jatkuvasti usean EU:n jäseneksi pyrkivän maan kanssa ja tukee niiden jäsenyysvalmisteluja.

EU haluaa kuulla tarkkaan kansalaisten näkemyksiä, ja Euroopan komission järjestämässä "Niin samanlaisia, niin erilaisia, niin eurooppalaisia" ‑nimisessä nuorten kirjoituskilpailussa toivotaankin vastauksia seuraaviin laajentumisaiheisiin kysymyksiin:

Millaisia kokemuksia sinulla on Euroopan unionin laajentumisesta? Kuinka laajentunut Euroopan unioni voi vastata tulevaisuuden haasteisiin?

Jos olet 18–25-vuotias, kerro mielipiteesi ja osallistu kilpailuun kirjoittamalla enintään 1000 sanan artikkeli, jossa vastaat jompaankumpaan tai molempiin yllä esitettyihin kysymyksiin.

Jokaisesta osallistujamaasta valitaan yksi voittaja, joka pääsee kolme päivää kestävälle opintomatkalle Brysseliin.

Lisäksi voittaneet artikkelit julkaistaan komission verkkosivuilla, ja niitä tarjotaan julkaistaviksi kunkin voittajan kotimaan suurimmille tiedotusvälineille.

Kilpailu on alkanut 5. marraskuuta 2014 ja päättyy 27. helmikuuta 2015 klo 13 Suomen aikaa.

Kilpailun suomenkieliset säännöt sekä tiedot osallistumiskriteereistä ja arvioinnista löytyvät suoraan tämän linkin takaa. Sähköiseen ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä.

Lisätietoja EU:n laajentumisesta löydät puolestaan muun muassa EU-komission laajentumisasioiden pääosaston verkkosivustolta (englanniksi, saksaksi ja ranskaksi).

Kilpailun mediakumppanina Suomessa toimii Yle.