Olet täällä

Ennakkoäänestys on alkanut, äänestää voit myös Naturassa Yliopistonmäellä

Jaa +

Uutinen | 3.4.2019

Vuoden 2019 eduskuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut 3.4. ja päättyy 9.4. Äänestäminen onnistuu myös Turun kampuksella Naturassa Yliopistonmäellä. Myös Porissa ja Raumalla ennakkoäänestyspaikkoja löytyy läheltä kampuksia. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 14.4.

Katso kaikki ennakkoäänestyspaikat ja aukioloajat Turun yliopiston kampuskaupungeissa:

TYY äänesti perinteisesti yhdessä Turun yliopiston rehtoreiden kanssa. Samalla kysyimme rehtoreilta myös, miksi he kokevat äänestämisen tärkeäksi. Katso video Facebook-sivultamme.

Jos oma ehdokas mietityttää, voit seurata Facebookissa myös TYYn kaikille Varsinais-Suomen ja Satakunnan vaalipiirien ehdokkaille avointa paneelia, jossa kysyimme koulutukseen ja ilmastoon liittyviä kysymyksiä. Kysymykset on laadutti Suomen ylioppilaskuntien liiton ja Suomen opiskelijakuntien liiton #koulutustaprkl-kampanjan pohjalta.

#koulutustaprkl

Nämä ovat suurten teemojen vaalit. SYL:n ja SAMOKin yhteiset kärjet ovat korkeakoulutuksen rahoitus ja koulutuksen kehittäminen, opiskelijoiden toimeentulo. Vaalikampanjamme pureutuu vaalien alla opiskelijalle tärkeisiin teemoihin innostavasti ja positiivisesti, mutta samalla päättäjiä varmalla otteella haastaa ja herättää. Me haluamme nähdä ratkaisuja ja tulla kuulluiksi. Siksi kysymmekin kampanjan kautta päättäjiltä: Mikä on sun ratkaisu?

Tahdomme tuoda päättäjien tietoon opiskelijoiden epäoikeudenmukaisen tilanteen: ei ole reilua, että yksi ihmisryhmä pakotetaan elämään köyhyysrajalla lukukaudesta toiseen. Näin ollen sanomme päättäjille: sinä ratkaiset, milloin minä valmistun. Korkeakoulutus takaa kaikille paremman tulevaisuuden ja siksi siihen on panostettava.

Lisäksi kampanja tuo esiin ilmaston sukupolvikysymyksenä. Ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun on liityttävä nyt. Kampanja haastaa pohtimaan, mitkä ovat ratkaisut ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen.

Meillä on vahva usko tulevaisuuteen, sillä me olemme tekemässä sitä ja me teemme sen yhdessä. Me olemme ratkaisu.

► Lue lisää kampanjasta: www.koulutustaprkl.fi

#silksiäänestän

Siksi äänestän on Turkulaisten ylioppilas- ja opiskelijakuntien yhteinen kampanja, joka muistuttaa äänestämisen tärkeydestä ja kannustaa jokaista turkulaista, porilaista ja raumalaista opiskelijaa äänestämään vaaleissa, joissa koulutus ja ilmasto ovat nousseet merkittäviksi teemoiksi.

Jokainen voi jakaa oman Siksi äänestän kuvansa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #siksiäänestän, #ekvaalit2019 ja #koultustaprkl.