Olet täällä

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2016

Uutinen | 31.3.2016

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2015–2016 näissä tehtävissä ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista. Opiskelijoilta ja työkavereilta tuleva esitys on hieno kiitos ja arvostuksenosoitus ehdotetuille opettajille ja opintojaksoista vastanneille.

Turun yliopiston vuoden opettaja on valittu vuodesta 1994 lähtien ja vuoden opintojakso vuodesta 2006 lähtien. Valinnoilla halutaan edistää ja tuoda yliopistoyhteisössä näkyville hyvää opetusta ja ohjausta.

Valinnan suorittavat Turun yliopiston rehtori ja ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja opintoasiainneuvoston ja ylioppilaskunnan esityksistä. Vuoden opettaja ja vuoden opintojakso julkistetaan syksyllä Turun yliopiston lukuvuoden avajaisissa. Tunnustusten saajat palkitaan rahapalkinnolla.

>> Lue vuoden 2015 opintojakson opettajan Mike Nelsonin haastattelu: Hyvältä opintojaksolta saa hyödyllisiä taitoja

>> Lue myös vuoden 2015 opettajan maantieteen yliopistonlehtori Sanna Mäen ajatuksia opettajuudesta

Vuoden opettaja

Vuoden opettajan valinnalla halutaan korostaa opetustyön tärkeyttä. Vuoden opettajan kohdalla huomiota kiinnitetään esimerkiksi seuraaviin asioihin:

  • arkipäivän opettajuuteen
  • opintojen ohjaukseen
  • opetuksen kehittämiseen ja
  • tutkimuksen ja opetuksen yhdistämiseen.

► Ehdota vuoden opettajaa


Vuoden opintojakso

Vuoden opintojakson valinnalla halutaan nostaa esiin hyvin toimivia käytäntöjä ja malleja yksittäisen opintojakson, kurssin, seminaarin tai laajemman opintokokonaisuuden toteuttamisessa. Hyvän opintojakson tunnuspiirteitä ovat muun muassa vuorovaikutteisuus, innostavuus ja hyvää opiskeluilmapiiriä edistävä opetus. Erityisenä painopisteenä tänä vuonna ovat monipuoliset ja oivaltavat opetus- ja arviointimenetelmät.

► Ehdota vuoden opintojaksoa


Tarkemmat kriteerit ja ohjeet löytyvät alta löytyvistä hakulomakkeista. Ehdotuksen voi tehdä vähintään kaksi opiskelijaa, TYYn alayhdistys, vähintään kaksi henkilökunnan jäsentä tai yliopiston yksikkö. Valintamahdollisuuksia parantaa se, että esitys on opiskelijoiden ja henkilökunnan yhdessä tekemä.

Hakuaikaa on jatkettu. Ehdotuksia vuoden opettajaksi ja vuoden opintojaksoksi voi esittää täyttämällä alta löytyvä sähköinen lomake sunnuntaihin 15.5.2016 klo 23.59 mennessä (ehdottamisaikaa on jatkettu, alkuperäinen 8.5.).

Image credit: Salla

Lisätietoja antaa:

Koulutuspoliittinen asiantuntija, häirintäyhdyshenkilö Joni Kajander
tyy-kopoasiantuntija@utu.fi, puh. +358 44 796 1064