Olet täällä

Ehdota vuoden opettajaa ja opintojaksoa 2015

Uutinen | 27.3.2015

Hyvä opetus ja ohjaus ovat yliopiston ydintehtäviä. Haemme ehdotuksia lukuvuonna 2014–2015 näissä tehtävissä ansioituneista opettajista ja hyvin toimineista opintojaksoista. Opiskelijoilta ja työkavereilta tuleva esitys on hieno kiitos ja arvostuksenosoitus ehdotetuille opettajille ja opintojaksoista vastanneille.

Turun yliopiston vuoden opettaja on valittu vuodesta 1994 lähtien ja vuoden opintojakso vuodesta 2006 lähtien. Valinnoilla halutaan edistää ja tuoda yliopistoyhteisössä näkyville hyvää opetusta ja ohjausta.

Valinnan suorittavat Turun yliopiston rehtori ja ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja opintoasiainneuvoston ja ylioppilaskunnan esityksistä. Vuoden opettaja ja vuoden opintojakso julkistetaan syksyllä Turun yliopiston lukuvuoden avajaisissa. Tunnustusten saajat palkitaan rahapalkinnolla.

Vuoden opettaja

Vuoden opettajan valinnalla halutaan korostaa opetustyön tärkeyttä. Vuoden opettajan kohdalla huomiota kiinnitetään esimerkiksi seuraaviin asioihin:

  • arkipäivän opettajuuteen
  • opintojen ohjaukseen
  • opetuksen kehittämiseen ja
  • tutkimuksen ja opetuksen yhdistämiseen.

Vuoden opintojakso

Vuoden opintojakson valinnalla halutaan nostaa esiin hyvin toimivia käytäntöjä ja malleja yksittäisen opintojakson, kurssin, seminaarin tai laajemman opintokokonaisuuden toteuttamisessa. Vuoden opintojaksossa katsotaan muun muassa seuraavia asioita:

  • vuorovaikutteisuus
  • innostavuus ja
  • hyvän opiskeluilmapiirin edistäminen.

Tarkemmat kriteerit ja ohjeet löytyvät alta löytyvistä hakulomakkeista. Ehdotuksen voi tehdä vähintään kaksi opiskelijaa, TYYn alayhdistys, vähintään kaksi henkilökunnan jäsentä tai yliopiston yksikkö. Valintamahdollisuuksia parantaa se, että esitys on opiskelijoiden ja henkilökunnan yhdessä tekemä.

Hakuaikaa on jatkettu. Ehdotuksia vuoden opettajaksi ja vuoden opintojaksoksi voi esittää täyttämällä alta löytyvä sähköinen lomake keskiviikkoon 20.5.2015 klo 23.59 mennessä.

Ehdota vuoden opettajaa 2015

Ehdota vuoden opintojaksoa 2015

 

Image credit: Salla

 

Lisätietoja antaa:

Koulutuspoliittinen asiantuntija, häirintäyhdyshenkilö Joni Kajander
tyy-kopoasiantuntija@utu.fi, puh. +358 44 796 1064