Olet täällä

Ehdota Turun yliopiston vuoden kielitekoa 2020

Uutinen | 8.6.2020
Ehdota vuoden kielitekoa 2020 perjantaihin 14.8. mennessä. Yliopiston kielityöryhmä valitsee voittajan ehdokkaiden joukosta ja voittaja julistetaan yliopiston avajaiskarnevaalissa syyskuussa.

Yliopiston vuoden kieliteko myönnetään henkilölle, ryhmälle, yksikölle tai muulle taholle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt Turun yliopiston kieliohjelman toteutumista. Palkitsemisen arvoinen teko voi sisältää erilaisia oivalluksia siitä, miten kieliohjelmaa ja monikielisyyden ideaa on viety eteenpäin Turun yliopistossa. Teko voi olla lanseerattu koska tahansa, kunhan se yhä vaikuttaa yliopistossa. Tunnustuksen lisäksi vuoden kieliteon voittaja saa rahapalkinnon.

Turun yliopiston kielityöryhmä toivoo yliopistoyhteisöltä ehdotuksia vuoden kieliteoksi. Lähetä ehdotuksesi perusteluineen osoitteeseen language@utu.fi perjantaihin 14.8.2020 mennessä. Kielityöryhmä valitsee voittajan ehdotusten joukosta. Vuoden kieliteko -palkinnon voittaja julistetaan yliopiston avajaiskarnevaaleissa syyskuussa.

Viime vuonna kieliteko-palkinnon voitti Vastalääke ry., joka on Turun lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden perustama yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on lääke- ja terveystieteen popularisointi ja sen perustamisen lähtökohtana on vaikuttanut huoli virheellisten ja epäselvien terveysväittämien leviämisestä mediassa ja etenkin sosiaalisessa mediassa.

Turun yliopiston kieliohjelma
Turun yliopiston kielityöryhmä